V České televizi dnes večer startuje třináctidílný seriál, který mapuje první rok života nejsledovanějších českých sourozenců a jejich rodičů: supermámy Alexandry Kiňové (24) a tatínka Antonína Kroščena (28) z Milovic.
„Já jsem si myslela, že jsem hodně silná. Ale nejsem,“ říká v úvodu prvního dílu maminka dětí, která se vzápětí rozpláče a prosí kameramana, aby přestal točit.

Česká televize v dokumentu použila i neuvěřitelné záběry přímo z porodního sálu, kde je vidět, jak lékaři a sestry postupně vybírají z bříška maminky jedno miminko za druhým.

Krmili je sondou

V dokumentu je zachyceno i první krmení. „Dostávají mlíčko sondou přímo do žaludku. Oni jsou nezralí a nemají vyvinutý sací a polykací reflex,“ vysvětloval rodičům doktor Jan Širc u inkubátorů, kde leží miminka připojená hadičkami k přístrojům.

Video
Video se připravuje ...

První česká paterčata Česká televize

Režisérka Paterčat na chatu blesk.cz!

Rodinu prvních českých paterčat zná opravdu dobře. Režisérka dokumentu Alena Derzsiová (57) bude odpovídat na otázky čtenářů Blesku na www.blesk.cz/chat ve čtvrtek 11.9. v 11 hodin. Zajímá vás, jak probíhalo natáčení? Co všechno s dětmi prožila? Otázky můžete pokládat už nyní na www.blesk.cz.

Fotogalerie
17 fotografií