Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sestra padlého českého vojáka Hlinky: Vím, jak zemřel!

Autor: shp - 
4. září 2014
20:15

Se smrtí svého bratra se Ilona smiřuje jen těžko. Vojtěcha Hlinku, který padl na Ukrajině, když se přidal k proruským povstalcům bojujícím za Putina, neustále oplakává. Bolest je o to větší, že ví, jak zemřel. Jeho rodina nyní chce, aby tělo padlého žoldáka bylo exhumováno a převezeno do Česka. Dokud je to vůbec možné, informovala TV Nova.

Hlinka měl za svůj život několik žen. S první manželkou se seznámil v Lounech, jeho druhá žena byla exmanželka hokejové legendy Ivana Hlinky. „Seznámili se přes Ivana Hlinku, poté si nechal jméno po Hlinkové. Jinak se jmenoval Vojtěch Štefan,“ prohlásila.

Podle televize Hlinka často vydělané peníze prohrával v automatech. Právě kvůli financím prý možná odjel na Ukrajinu. Sestra s ním komunikovala po sociální síti. „Psal, že se dostal do Doněcka a že se odtamtud asi nedostane, že je to špatné. 6. srpna to psal naposledy. Loučil se s námi, psal, že nás má rád, ať se na něj nezlobím a že svoji ženu Moniku hrozně miluje,“ řekla.

Ilona i ví, jak Hlinka zemřel. „Kluci, jako můj bratr a ten Ivo, že utekli z auta a pak je postříleli,“ prohlásila. Rodinu o smrti Hlinky informoval další Čech, který bojuje na Ukrajině, Ondřej Grunt, Hlinkův bratranec a jeden z vůdců proruských povstalců. „Ten je na Ukrajině v Doněcku. Je tam s ruskými vojáky, poslali ho tam z Ruska, protože tam žije,“ vysvětlila Ilona.

Rodina nyní chce, aby byl Hlinka exhumován a jeho tělo převezeno do Česka. „Nevím, jak to půjde, protože tam pořád zuří ta válka a později už bude nemožné ho vyhrabat někde z hlíny,“ uzavřela se slzami v očích.

prycsvladou ( 5. září 2014 04:43 )

 opravdový hrdina vzal nohy na ramena kdyz videl ze mu hrozi kulka

prycsvladou ( 5. září 2014 04:39 )

zbabelec-zastrelen na uteku z auta

prycsvladou ( 5. září 2014 04:36 )

nerekl bych ze je hrdina-spis je to nebo byl to pekny ko-kot

ninka64 ( 5. září 2014 02:39 )

Blbec zůstane blbcem, ty jsi toho důkazem!

fotrpjotr ( 5. září 2014 01:17 )

Proč už tam není vojenské letadlo pro převoz,pro žoldáky do Afganistánu také přiletěli,navíc Hlinka je oproti žoldíkům v Afganistánu hrdina.

Zobrazit celou diskusi