Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zásadní důkaz kauzy sestry Věry M.: Ředitel lže!

Autor: Jana Ulrichová - 
27. srpna 2014
05:04

Tvrdý spor vede vedení rumburské nemocnice v čele s ředitelem Darkem Švábem s lékařem Petrem Vondráčkem. Vzájemně se obviňují, kdo zavinil pozdní ohlášení podezřelého úmrtí seniorky Jany K. (†72) policii. Blesk.cz však získal důkaz, že Vondráček svou povinnost splnil a smrt pacientky trpící rakovinou, které měla podat sestra Věra M. draslík přímo do žíly, nahlásil včas!

Vedení nemocnice tvrdí, že informace dostalo od lékařů pozdě. Podle dokumentu, který  Blesk získal, to ale nebylo vinou doktora Petra Vondráčka.
Z fotokopie zápisu vrchní sestry z 10. června vyplývá, že lékař Petr Vondráček podezřelé úmrtí, k němuž došlo 5. června ve 23,30 hod., ohlásil hned následující den.

„Dnes 6. 6. 2014 v dopoledních hodinách sdělil MUDr. P. Vondráček prim. MUDr. Bínovi a zástupci primáře MUDr. J. Mayerovi pochybnost o správné aplikaci infuzního roztoku s kaliem u pacientky hospitalizované na JIP interního oddělení …, v důsledku kterého mohlo dojít k úmrtí jmenované,“ stojí v něm doslova.
Vrchní sestra Andrea Prchalová dále potvrzuje, že tato informace byla tentýž den sdělena hlavní sestře a večer o ní byla informována i ona sama. Lékař tedy své přímé nadřízené informoval hned. To, že informace dorazila k vedení nemocnice později, nebyla zřejmě jeho vina.

 

Podle informací Blesku se Petr Vondráček snažil, aby případ nebyl ututlán. Kromě infúzní láhve, setu a rozboru, které potvrzovaly jeho teorii o nesprávném podání draslíku, zajistil i tělo zemřelé.

Podle svědectví, které Blesk získal, dal totiž pokyn k jeho uložení do chladícího boxu k případné soudní pitvě. Ta pak skutečně proběhla, a to 10. června. O den později se nic netušící příbuzní s maminkou rozloučili ve šluknovském kostele.

 

 Řediteli nemocnice hrozí 8 let vězení!

Ve sporu, který se rozhořel mezi nemocnicí a doktorem Petrem Vondráčkem, stojí drtivá většina místních za lékařem. Darka Švába naopak považují za příčinu většiny problémů nejen v nemocnici, ale i ve městě.

Šváb, který je zároveň místostarostou Rumburku, je totiž v současné době stíhán. Nejdříve byl obviněn za útisk a podněcování k trestnému činu, neboť podle policie, která ho loni v prosinci zadržela, nezákonně působil na poradě na strážníky a zastrašoval je. Později bylo jeho obvinění ještě rozšířeno o vydírání.

Darek Šváb, který kvůli tomu pobyl dokonce měsíc ve vazbě, už dříve označil obvinění za absurdní. „Jde o starou věc, kterou teď někdo vytáhl,“ prohlásil. Dodal, že strážníky prý jen rázně vyzval, aby si plnili své povinnosti, rozhodně je nezastrašoval.  Včera Blesku řekl, že by měla být ctěna presumpce neviny. Případ už míří k soudu, který by ho měl začít projednávat v říjnu. Švábovi hrozí až 8 let vězení.

 

 

3 kauzy, kde Šváb figuruje

2004
Tři muži podpálili místostarostovo auto. Podle soudu si žháře najal Švábův oponent, čin souvisel s investicemi a zakázkami.
2012
Čelil kritice za to, že opravu devíti mostů přes Mandavu, na kterou město dostalo dotaci, rozdělil do několika samostatných zakázek, a vyhnul se tak velké soutěži. Podle policie to bylo ale v pořádku.
2014
Na nemocnici v Rumburku se zaměřila hospodářská kriminálka. V lednu letošního roku tam udělala razii. Prohledala správní budovu, budovu polikliniky i kancelář ředitele. Odnesla si doklady o hospodaření. Žádné obvinění ale zatím v této souvislosti nepadlo.

japos22 ( 27. srpna 2014 19:57 )

Nech si rasistický komentáře blbe pořád tady děláš ramena, jak bojuješ proti rasismu, a zatím jsi jen šullin, který ani netuší, co je to rasismus - já ti to vysvětlím, hňupe, házet skupinu lidí do jednoho pytle je rasismus - každý člověk má právo na individuální posouzení - takže ty hnusná fašisticko rasistická kurrvo, zklapni tu svou držku - a to bylo individuální posouzení, ty vylízaná držko

berlin71 ( 27. srpna 2014 13:55 )

Ceska spalila vlastni dite v peci. Tak co jaci jste ve skutecnosti ? Pisete ze Romove kradou . Ok vy vrazdite vlastni deti!!!!!!!!!!!!!!!!!

marie60 ( 27. srpna 2014 12:37 )

marie60 ( 27. srpna 2014 12:35 )

Divím se, že ten šmejd Šváb je ještě ředitelem nemocnice.Spíš je to gauner, který patří do lochu . V takové nemocnici bych někdy nerada skončila, vedou se v ní moc divné praktiky.

patyk ( 27. srpna 2014 11:14 )

jo jo jo..ještě že na diskusi blesku chodí samí poctivci

Zobrazit celou diskusi