Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilý zabiják na silnici! Náklaďák plný aut se řítil v protisměru!

Šílená honička na běloruských silnicích
Šílená honička na běloruských silnicích  (Autor: youtube.com)
Autor: šim - 
4. srpna 2014
11:41

1,9 promile alkoholu v krvi, 5 aut naložených na tahači a zběsilá několikakilometrová jízda v protisměru, ze strany na stranu i příkopem! Šílenou honičku s opilým kamioňákem celou dobu točila policejní hlídka, která ho pronásledovala!

Honička trvala desítky minut, zdálo se to však jako věčnost. Opilý řidič tahače scania s plně naloženým tahačem osobními automobily se řítil po běloruských silnicích u města Hrodna u hranic s Polskem. Video za čtyři dny od uveřejnění vidělo už tři čtvrtě milionu lidí.

Na počátku honičky stála kolize na parkovišti, když kamion naboural zaparkovaný mercedes. Jeho majitel zavolal policii, která začala náklaďák pronásledovat. Řidič, který byl posilněn alkoholem, šlápl na plyn a s kolosem se začal řítit po obyčejné silnici. Návěsem vymetal příkopy a kličkoval ze svého pruhu do prostiměru. U toho nepřestával troubit.

Když ho ve zpětném zrcátku uviděl řidič volkswagenu, který proti kolosu vypadal jako mravenec, nevěděl, kam má uhnout (na videu 0:50). Nakonec přejel do prostiměru, v němž však za ním jel právě kamion, který se o žádný úhybný manévr ani nepokusil. Do osobáku vrazil, ten se na místě roztočil a skončil v příkopu.

Do honičky se zapojila další policejní auta. To, které kamion snímalo palubní kamerou, se pak pokusilo kamionu nadjet lesní zkratkou. Jeden z policistů z auta vystoupil, stoupl si do silnice a začal zběsile mávat rukama. Vtom kolem něj profičelo policejní auto a za ním hned kamion! Policista, který ze zoufalství házel proti kamionu kameny, které nasbíral u silnice, měl jen co dělat, aby uskočil z cesty (na videu 5:01).

Pak se honička přesunula na dálnici, kdy několik policejních aut jelo za kamionem, a jiná policejní auta, jela v protisměru, z toho jedno celou cestu couvalo. Nakonec auto zastavilo a to asi jen díky tomu, že mu došlo palivo. Po ohledání vozu totiž policisté našli proraženou nádrž. Svlečeného do půli těla pak řidiče vytáhli z kabiny a zatkli.

girasole. ( 4. srpna 2014 17:09 )

taky jsem si rìkala tak a ted ho sestrelì a ono mìsto nàbojnic lìtaly sutry

imperatorcaligula ( 4. srpna 2014 13:31 )

Nejlepší byla ta pasáž, v níž policisté zastavili v lese. S napětím jsem čekal, co vymyslí, ovšem že budou metat kameny, to mne ani ve snu nenapadlo Jinak to samozřejmě žádná sranda není, ten dobytek mnohokrát málem zabil nevinné lidi, to, co předvedl, by se mělo kvalifikovat jako mnohonásobný pokus o vraždu, nejen, že by už neměl nikdy usednout za volant, ale neměl by se už ani nikdy podívat na svobodu. Jsem nepřítel policejní šikany, přítel rychlé jízdy, ale co je moc je moc - je čas, kdy je bezpečnou rychlostí 200 km/m, a je čas, kdy je 20 km/h nebezpečnou a vražednou rychlostí.

fotrpjotr ( 4. srpna 2014 12:06 )

U nás to není o moc lepší,navíc u nás mu maximálně dají zákaz řízení,ale stejně může beztrestně jezdit dál.

Zobrazit celou diskusi