Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miroslav se podruhé narodil: Přežil jsem zásah bleskem!

Autor: haj, mor - 
22. července 2014
19:10

Pohodová túra v Tatrách se pro Miroslava Brodce (53) proměnila v děsivý zážitek. Přišla totiž bouřka a pana Miroslava zasáhl blesk. Jako zázrakem však přežil.

V roce 2009 se Miroslav Brodec z Ostrova na Karlovarsku podruhé narodil. Uhodil do něj blesk, když byl s přítelkyní a kamarádem na túře v Tatrách. Zde s přítelkyní Petrou (44) trávil dovolenou.

Poté co skupinka dvaceti lidí vystoupila nahoře z lanovky, provozovatel ji vypnul. V podstatě tak uvěznil Miroslava i ostatní turisty uprostřed ničeho. Nebylo se tedy kam ukrýt, když nečekaně přišla bouřka.  „Vyjeli jsme lanovkou na Chopok. V tu chvíli se strhl prudký déšť. Kolem nás lítaly blesky, bylo to jak v hororu,“ řekl Miroslav deníku Aha!.

Pan Miroslav se spolu s kamarádem schovali pod dřevěný ukazatel, ale ani to je před bleskem neochránilo. „Najednou se to stalo. Velká rána – a já odletěl pět metrů daleko. Byl jsem jako v ohni, noha mi zdřevěněla. Hned jsem pochopil, že mě zasáhl blesk,“ líčí děsivý zážitek Brodec.

„Okamžitě ke mně přiběhla přítelkyně a jedna z turistek. Zkoušely, zda jsem při vědomí. Mně ale kromě té nohy nic nebylo," popisuje Miroslav Brodec. Kamarádovi, který stál vedle něj, se také nestalo nic vážného, jen se motal a na chvíli nic neslyšel. 

Petra svému příteli pomohla sejít dolů, kde již čekala sanitka. „Doktoři nevěřili, že jsem zásah bleskem přežil. Prý bylo štěstí, že jsem ho dostal do nohy. Do ruky by to bylo horší,“ vzpomíná Miroslav.

czrus ( 23. července 2014 19:44 )

A TO HLE JE TA RUSSKA RAKETA CO SE OTVIRA TANKI JAKO KONZERVY ! MA TO SKORO KAZDYJ POVSTALEC NOVOROSII ! http://czech.ruvr.ru/news/2014_07_22/photo-Ukrajinske-delostrelectvo-ostreluje-Doneck-2569/?sli d e-13

czrus ( 23. července 2014 18:38 )

PAN KTERIJ ZNA VSECHNO CO SE DEE VE SVETE ZIKA TAK HLE ! Ředitel CIA: Rusko je velmoc s obrovským vlivem http://czech.ruvr.ru/news/2014_05_11/Reditel-CIA-Rusko-je-velmoc-s-obrovskym-vlivem-2937/

czrus ( 23. července 2014 14:43 )

TAKOVA JE RUSSKA TECHNIKA ! Družice, jež létala 34 let, spadne na Zemi 4. srpna http://czech.ruvr.ru/news/2014_07_23/Druzice-jez-letala-34-let-spadne-na-Zemi-4-srpna-5194/

c3rb3r0s ( 23. července 2014 11:31 )

No byl to jen částečnej zásah očividně, blesk se při zásahu rozvětví a on jen dostal šlehu jednou z těch malejch větviček. Kdyby ho zasáhl "kmen" blesku tak by víceméně vypařil.

czrus ( 23. července 2014 07:58 )

lilien.: zdravím zo Slovenska, tak u nás keby sa robil prieskum tak si myslím, že dosť ľudí je sklamaných, neveria EU ani USA, situácia na Ukrajine nie je nikomu ľahostajná, nechcem to moc rozoberať, ale Obama len chce posunúť hranice vidí tam svoje záujmy a EU s Ukrajinou má zase svoje plány, u nás tiež nedôverujeme politikom, ide tam o ich vlastné záujmy, cez eurofondy, spriaznené firmy, tretí sektor, o bežného občana nejde. Jediné pozitívum je otvorenie hraníc a pohyb.Ale kto má malé deti už za prácou vyjsť nemôže a je smiešne čo nám nasľubovali a pritom sme akoby otroci EÚ. Veď minimálna mzda je 2,3x nižšia ako poberatelia dávok ostatných členských štátov eú. Celá V4 je na tom tak. Robia si z nás p.rdel Tiež z NATO aj EÚ by mnohí chceli vystúpiť. Slovania by mali pri sebe stáť...Škoda, že aj u bratov Čechov sa nachádzajú jedinci, ktorí zbytočne medzi sebou vyvolávajú konflikty. Stačí sa pozrieť na diskusie. Vstup do EÚ nám len priniesla väčšiu biedu a o prijatí Eura ani nehovorím. TO HLE CO UDELALA EU + USA na Ukraine , tak to je prece heski na 1 stranu , voni to mysleli dobze , udelaji majdan , prevrat vlasti postavi svoje koste a budu cucat lidem krev , a hlavne to je poplatki pro NATO , 56 MILIARD $ by Ukraina musila davat do NATO , a to naiveci tak opsadit KRYM a udelat tam vojensku posadku NATO , to byl hlavnij cil USA . ale nepocitali s tim ze Russove trochu chitrejsij , a podle mezinarodnich zakonu vratili krym spatki domu , tak ze jeto dalsij pruser CIA USA , a tet jeste vemem pulku Ukrainy a bude pokoj a MIR !

Zobrazit celou diskusi