Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Umírající čivavy prodávají další překupnice: Berou štěňátka kojícím fenkám!

Autor: Saša Vetkovská - 
19. července 2014
05:00

Příběh nešťastné čivavy Lisy, která zemřela jen proto, že ji od mámy překupníci odtrhli příliš brzy, má napínavé pokračování. Blesk odhalil další překupnice, které se ale kryjí cizími jmény.

Po článku o nebohé Lise dostal Blesk desítky mailů a telefonátů od lidí s podobnými zkušenostmi. Kromě původně jediné jmenované překupnice Kristýny Kundrtové z Prahy, poškození popisují i dvě ženy – starší blondýna a mladší silná, robustní blondýna – které jim čivavu, ale i jiného psa, prodaly. Řada štěňat stejně jako Lisa uhynula.

Kryjí se cizími jmény

Ženy velmi často zvaly klienty na kontaktní adresu Nedašovská 24 na pražském Zličíně. Lidé je tam znají. „Psů mají víc. V tomto domě nebydlí, ale vím, že je tu před domem prodávají,“ řekl nám včera muž, který z vchodu vyšel. Překupnice bydlí nedaleko a na místo, kam klienty zvou, dobře vidí. Pak jedna z nich nebo obě vyjdou ven a na ulici štěně dotyčnému prodají.

Z dalšího důvěryhodného zdroje jsme se dozvěděli vše podstatné. „Jedna z blondýn se občas představovala jako Kristýna Kundrtová,“ prozradil zdroj. Pokud štěně předávala ta starší, řekla, že je maminkou prodávající. „Měli od Kundrtové pejska, a tak vědí, že má děti a další podrobnosti,“ objasnil zdroj. Ženy ale podle zjištění Blesku svoje kupčení s neduživými často umírajícími štěňaty kryjí i jinými jmény.

Jedné z překupnic jsme se včera nakonec dovolali. Řekli jsme, že sháníme pejska. „Teď nemám nic. Teď řešim jiný věci, takže pejsky nemám,“ odpověděla. Když jsme se představili a zeptali se, proč se vydávala za paní Kundrtovou a jak je to s prodejem umírajících štěňat, ženu zajímalo jediné – odkud máme její telefonní číslo.

Mají bílou čivavu

Překupnice mají bílou čivavu a ukazují ji jako matku štěněte. K němu obvykle přidají granulky zn. royal canin v pytlíčku Ikea, návod na »použití« psa, někdy i dáreček jako přívěsek na obojek apod. Mívají s sebou i jiné psy, od irského setra po bernského salašnického, krysaříka apod. Alespoň jedna z nich mluví s akcentem.


Doběhly vás stejné překupnice? Kontaktujte nás na horké lince 724 249 000 nebo pište na tip@blesk.cz

Hatmehit ( 14. dubna 2019 09:58 )

Elssa je možné dát s Vámi řeč? Můj email je Hatmehit72@sezmam.cz

jana999 ( 19. července 2014 19:33 )

a která dělnická *** porodila tebe, takovýho debilního zakomplexovanýho parchanta

jana1313 ( 19. července 2014 15:13 )

Vzhledem k tomu, že po odborné stránce píše totální nesmysly, jak už jsem jí minule upozornila, dá se předpokládat, že je to bajkařka a pouze si tady hraje na zajímavou.

jana1313 ( 19. července 2014 15:08 )

Stále nějak nechápu, že může být někdo tak pitomý, že koupí štěně na ulici od bůhvíkoho

anna1234 ( 19. července 2014 14:58 )

.. ty tedy meleš s prominutím s.račky Jak jde o psy, je z tebe naprostý blázen

Zobrazit celou diskusi