Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie na MS! V Brazílii spadl most: Auta rozmačkal jako blechy

Autor: ČTK - 
4. července 2014
10:59

Jen 5 kilometrů od jednoho z fotbalových stadionů, kde právě probíhá brazilské MS ve fotbale, se zřítil rozestavěný most. Pod tunami betonu skončila dvě auta a autobus. Zatím jsou hlášeny dvě oběti a 19 zraněných. Zda jsou mezi nimi i turisté či fotbaloví fanoušci, úřady dosud nezveřejnili.

Rozestavěný most v brazilském Belo Horizonte se z neznámých příčin zřítil ve čtvrtek. Dnes záchranáři našli druhou oběť. Jejich počet ale ještě nemusí být konečný. Záchranáři stále odklízejí trosky, které zasypaly autobus a dvě nákladní auta. Zatím se ale stále nedostali k zavalenému osobnímu vozu a neví se, zda v něm posádka zůstala uvězněná nebo stihla utéct.

Zatím není jasné, zda jsou mezi mrtvými nebo zraněnými zahraniční turisté, kteří do města přicestovali kvůli šampionátu. Místní vláda v reakci na tragédii vyhlásila třídenní smutek, brazilská prezidentka Dilma Rousseffová vyjádřila příbuzným obětí soustrast.

K neštěstí došlo zhruba pět kilometrů od stadionu, na němž už se odehrálo několik zápasů základních skupin a jedno osmifinále. Zdejší Estadio Mineirao bude hostit 8. července i semifinálový duel. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi