Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hlavní hvězda Colours of Ostrava? Zpěvák legendárních Led Zeppelin Robert Plant

Autor: iža - 
1. července 2014
13:03

Festival Colours of Ostrava, který je největší multižánrovou akcí ve střední Evropě vloni navštívilo třicet tisíc lidí. Ani letos tomu nebude jinak. Do industriálního areálu Dolní oblasti Vítkovic se od 17. do 20. července sjedou stovky umělců z celého světa.

Letošní ročník „barev“ čítá více než dvě stě představení. Kromě koncertů nabídne festival i divadla, filmy, workshopy a další nebývalou zábavu. Představí se na něm tradičně klasický i progresivní rock a pop, world music, jazz nebo blues, písničkáři a další.

Mezi hlavní hvězdy festivalu patří i bývalý zpěvák legendárních Led Zeppelin Robert Plant, dále John Newman, zpěvačka ZAZ, The National, MGMT či Bastille. Na letošních „barvách“ opět nebude chybět speciální DRIVE STAGE mapující ve světě alternativní proudy v country, folku, blues, akustické hudbě a rockabilly. Oproti loňsku areál obsadí i básně a básníci. Program na jejich zvláštní scéně potrvá od pátku do neděle.

Festival v ulicích  

Samotným Colours of Ostrava bude už od úterý 15. července předcházet Festival v ulicích, který je bezplatný. Právě proto bude už po celý týden otevřen druhý kemp v areálu Slezskoostravského hradu, který po celou dobu nabídne ubytování turistům i rodinám s dětmi, kteří nemají vstupenky na samotný festival.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi