Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Jihokorejský voják, který zabil 5 kolegů: Sám se postřelil!

Autor: shp, ČTK - 
23. června 2014
08:57

Chtěl se zabít! Jihokorejský voják, který o víkendu u hranic s KLDR zabil z dosud neznámých důvodů pět svých kolegů, se při nepovedeném pokusu o sebevraždu sám postřelil a je převážen do nemocnice.

Muž se ještě dnes místního času ukrýval v hustě zalesněné oblasti u hranic s KLDR. Vojáci ho obklíčili a snažili se ho dopadnout živého. Dostali se k němu tak blízko, že mu mohli hodit i mobilní telefon a láhev s vodou.

Obklíčený voják poté telefonicky hovořil se svým otcem, který ho přemlouval, aby se vzdal. Poté se podle oficiálních činitelů pokusil o sebevraždu, po níž se ho podařilo dopadnout.

Muž, který měl za tři měsíce z armády odejít, v sobotu palbou a granátem zabil pět kolegů ze své jednotky a sedm dalších zranil. Všichni byli ve službě v horské oblasti poblíž severokorejské hranice. Vraždění voják zahájil, když se vracel do posádky, ale motiv jeho činu není znám.

Seržant byl podle armádních zdrojů v roce 2013 na seznamu vojáků, jimž se měla věnovat zvláštní pozornost kvůli psychickým problémům, a jako takový byl shledán nezpůsobilým pro službu na hranici s KLDR, která je v Jižní Koreji považovaná za jednu z nejtěžších. Podle pozdějších testů se jeho bojová způsobilost zlepšila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi