Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V New Yorku zemřel nejstarší muž světa: Dožil se 111 let!

Nejstarší muž světa Alexander Imich zemřel ve věku 111 let v New Yorku
Nejstarší muž světa Alexander Imich zemřel ve věku 111 let v New Yorku  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, ljš - 
9. června 2014
16:08

Obě války, střídání režimů, americký sen... Nejstarší muž světa Alexander Imich prožil víc než jedno století! Oficiálně uznaný nejstarší muž světa však v neděli v New Yorku zemřel ve věku 111 let. V pozici nejstaršího žijícího muže jej podle organizace Gerontology Research Group (GRG) nahradil Japonec Sakari Momoi.

Imich se narodil tři roky po začátku minulého století v té části Polska, která byla tehdy součástí carského Ruska. Svou rodnou zemi opustil v roce 1939 po vpádu vojsk nacistického Německa. V roce 1951 pak tehdy 48letý muž zamířil do USA, kde získal občanství a žil tam dalších více než 63 let.

V rozhovorech pro místní média tvrdíval, že za svůj dlouhý život vděčí genetické výbavě a zdravému životnímu stylu.

 

O jeho smrti informovala média neteř Karen Bogenová, která o něj pečovala. Podle ní se jeho stav výrazně zhoršil zhruba před dvěma týdny, kdy ji přestal poznávat.

 

Nejstarším mužem světa se tak podle ověřené databáze organizace GRG, která se zabývá mapováním osudů dlouhověkých lidí ve světě, stal Japonec Sakari Momoi, jenž je pouze o den mladší než Imich; narodil se 5. února 1903.

 

Nejstarším žijícím člověkem je v současnosti jeho krajanka Misao Okawaová, které je 116 let.

 

Jako historicky vůbec nejdéle žijící člověk na světě je oficiálně vedena Francouzka Jeanne Calmentová, která zemřela v srpnu 1997, když jí bylo 122 let.

czrus ( 9. června 2014 19:55 )

ZA TO CO VYVADITE NA UKRAINE SCIPNITE VSECHNI , JA OSOBNE PROKLINAM VAS VSECHNI DO KOSTI , SCIPNITE NA TEZKI NEMOCI JAKO AIDS , PROSTE S VASOU VLADOU CO INOM OKRADA LIDI EU A ZABIJE LIDI PO CELEM SVETE , MUSITE VSECHNI SCIPNU VSECHNI , PROKLINAM VAS ................ .

Zobrazit celou diskusi