Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smrtící pomoc: Lidé krmí kozy chlebem zabaleným v igelitkách

Autor: Kateřina Moravcová, lvi - 
20. ledna 2014
13:54

Lidská hloupost každoročně zabíjí na ekofarmě Kozodoj strakaté kozy. Zcela zbytečně hází někteří z nás zvířatům do ohrady chléb zabalený v igelitovém pytlíku.

Lidé svou falešnou láskou ke zvířatům ročně na ekofarmě Kozodoj v Karlových Varech zlikvidují několik kusů zvířat. I přes zákaz je krmí. „Opakuje se to vždy kolem Vánoc. Lidé mají v tomto období potřebu naše zvířata pohostit. Nedochází jim ale, že jim ubližují,“ říká majitelka ekofarmy Pavlína Štyndlová.Zrovna nedávno ji v náruči zemřela krásná strakatá kozička. Do ohrady ji někdo hodil chléb i s igelitovým pytlíkem. „Zvířata si nedokážou obsah z obalu vyndat. Sežerou i igelit. Zvlášť kozy jsou dravé a hned se na to vrhají,“ dodává Štyndlová.

Smrt v bolestech

Býložravci mají komplikovaný metabolismus a kus igelitu jim zacpe přechody mezi předžaludkami a samotným žaludkem. „Tahle zvířata jsou velmi citlivá, obzvlášť kozy. Škodí jim i příliš mnoho jídla. Důsledkem pozření například igelitu pak může být pomalá a velmi bolestivá smrt,“ dodává veterinářka Klára Fečková.

cinderella1 ( 20. ledna 2014 15:38 )

Lidská blbost a závist je nekonečná.

sores ( 20. ledna 2014 15:18 )

 Škoda že není zákon, to co činíš druhému, bude učiněno i tobě, a to doslova! Někteří lidé jsou hodně velcí dobytkové.

e.44 ( 20. ledna 2014 14:30 )

To snad vážně může bez zlého úmyslu udělat jenom totálně vypatlanej idiot, že jim hodí chleba v igelitu A těm co to dělají schválně bych na tejden zašila anál aby si taky užili pořádný bolesti.

Zobrazit celou diskusi