Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministr zahraničí jako pirát silnic: Zaorálek uháněl rychlostí 180 km/h!

Autor: Jan Exner, Jiří Krušina - 
14. května 2014
05:02

Ve dne ministrem, v noci silničním pirátem! Lubomír Zaorálek (57, ČSSD) si zadělal na pěkný průšvih. Policisté ho nad ránem načapali, když to se svým autem pálil 180 kilometrů v hodině!

Na Rychle a zběsile si ministr zahraničí hrál 3. května. Dopraváci jeho ďábelskou jízdu ukončili deset minut před druhou hodinou v noci. Podle jejich měření překročil rychlost o 50 kilometrů v hodině na 337. km dálnice D1 nedaleko Velkých Albrechtic na Ostravsku.

Stačilo ale jen deset dní, aby se to Zaorálkovi na chvíli »vypařilo« z hlavy. „To si opravdu nevybavuji. Já jsem na jednání v Bruselu. Teď vám k tomu nemohu nic říct,“ řekl včera dopoledne, když se na něj Blesk obrátil s naprosto konkrétní otázkou zahrnující přesný čas i místo incidentu.

O dvacet minut později se politikovi už ale paměť vrátila. Možná mu ji osvěžila rada imagemakerů a blížící se volby… „Bylo to ve dvě hodiny v noci, dálnice byla prázdná. V každém případě se to nemělo stát,“ kápl božskou během druhého hovoru. „Jakmile mi bude doručena policejní zpráva, jsem připraven postupovat zcela standardně podle zákona se všemi důsledky.“
Podle informací Blesku se ale před policisty  oháněl imunitou. „To zásadně odmítám,“ tvrdí ministr…

Zaorálek sice mluví o pokutě nebo »nějakém postihu«, zákon ale mluví jasněji. Podle něj za překročení nejvyšší dovolené rychlosti mimo obec o 50 km/h a více může řidič přijít o 5 bodů, dostat pokutu až 10 000 korun, a skončit až na rok bez řidičáku.

Na dálnici z Olomouce na Ostravu se rychle jezdit nevyplácí. Policisté tam mívají v akci běžně i několik hlídek s radary. „Na tomto úseku dálnice se měří opravdu hodně. Vím, že dálniční policisté častokrát měří i na více úsecích současně,“ řekla majitelka nedalekého Motobaru u Hanky Hana Honová.

Co radí Zaorálkovi závodník

Řídil F1, dokonce bodoval při 24 hodin Le Mans. Automobilový závodník Jan Charouz (26) ví, co je řídit rychlé auto. „Já bych si tam mohl dovolit jet 250 kilometrů v hodině a nic by se nestalo. Méně zkušeným bych to ale nedoporučoval,“ řekl Blesku jezdec.

A pokud chce  ministr ještě někdy hazardovat, radí:
Měli byste jet opravdu dobrým autem.
Dávejte velký pozor na ostatní řidiče.
Musíte si připravit rychlejší reakce.
Pokud je na silnici štěrk nebo mokro, raději přibrzděte, nebo se na tuto možnost soustřeďte.

odol ( 14. května 2014 20:10 )

odol ( 14. května 2014 20:09 )

tarot666 ( 14. května 2014 17:26 )

Ty drž rypak bezdomovce.

tarot666 ( 14. května 2014 17:24 )

Souhlas a 50 ran holí navic....

tarot666 ( 14. května 2014 17:24 )

Jak to,že Zaorálek nebude souzen?A dostane jen 2500kč pokutu?Zkur.zkorumpované vedení státu,justice celý tento komunistický systém.bordel

Zobrazit celou diskusi