Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jako ve filmu! Pět trosečníků zachránilo před smrtí obří SOS v písku

Autor: šim - 
23. dubna 2014
15:28

Tři muži a dvě ženy si vyrazili společně na výlet lodí. Chtěli si zašnorchlovat u útesů, jenomže loď zřejmě špatně zakotvili a ona jim uplavala. Trosečníci tak museli na malém ostrově strávit několik hodin, než je někdo objeví. Záchrana přišla díky obřímu nápisu SOS, který napsali do písku .

Bez vody, jídla, pokrývek hlavy, krému proti slunci, bez oblečení, tak na devět hodin ztroskotala pětice mladých Australanů. Špatně ukotvili loď a všichni naskákali do vody, aby si užili krás podvodního života.

Když se pak vynořili u skalnatého útesu, zjistili, že jejich loď unáší proud a oni ji nebudou schopni dohnat. „Rozhlédli jsme se a hledali nejvyšší a největší pevninu poblíž, abychom se na ni všichni vešli a nemuseli se rozdělit,“ řekla médiím po záchraně jedna z dívek. V oblasti, kde jim uplavala loď, bylo totiž několik menších ostrůvků.

Naštěstí byl nedaleko také ostrůvek, který byl celý pokrytý pískem. Přestože měli obavy, že by se písečný ostrov mohl pod nimi potopit, riskli přesun a do písku napsali obří SOS. A zachránilo jim to život.

Helikoptéra se záchranáři, kterou zalarmovala námořní policie, když zachytila opuštěnou šestimetrovou loď, našla jejich pozice právě díky písečnému volání o pomoc. Kromě spálenin od slunce a lehké dehydratace jsou všichni trosečníci v pořádku.

cinderella1 ( 24. dubna 2014 01:40 )

Hlavni vec, ze to vsechno dobre dopadlo. Jejich lodicka se take nasla, pritahli jim ji az do Mackay, takze konec dobry, vsechno dobre. Priste si snad uz daji vetsi pozor ...amateri!

cinderella1 ( 24. dubna 2014 01:35 )

Pleskaci si to napsali zase pekne po svem, tak jako to delaji pokazde.

khubicek ( 23. dubna 2014 16:25 )

museli se rozdělit, aby se vešli na ostrov? tenhle nesmysl bych prosil vysvětlit

Zobrazit celou diskusi