Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řádění krvelačného pitbula: Pokousal mladíka a majitelku vyhnal na strom. Museli ho zastřelit!

Rozzuřený pitbul nejprve pokousal mladíka, jeho majitelka před ním pak prchla na strom.
Rozzuřený pitbul nejprve pokousal mladíka, jeho majitelka před ním pak prchla na strom.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: pom, ljš - 
9. dubna 2014
05:00

Mladá dívka šla jen vyvenčit svého "mazlíčka", poklidná procházka se ale změnila v boj o holý život! Její pitbul totiž nejprve pokousal jejího kamaráda - a následně se vrhl i na ni. Dívka před krvelačným zvířetem utekla na strom. Přivolaní policisté museli nakonec psa zastřelit.

Takhle si poslední hodiny strávené se svým čtyřnohým mazlíčkem jeho 18letá majitelka rozhodně nepředstavovala. Chování jejího pitbula se totiž řádně vymklo z rukou: v úterý ráno se bojový pes vrhl na jejího kamaráda a ošklivě ho pokousal v obličeji. Dívka pak zavolala policii, to nejhorší ale mělo teprve přijít.

"Mladík uvedl, že již před nějakou dobou tento pes ještě pokousal jinou osobu, a to 30letého muže s tím, že v současné době majitelka šla psa vyvenčit," řekl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Protože dívka nebyla k nalezení, jali se policisté prohledávat okolí. Nakonec je na její stopu navedl křik, který byl slyšet nedaleko. Policisté spatřili dívku, jak před rozzuřeným psem zběsile prchá, a snažili se ihned odlákat jeho pozornost. Dívka tak měla dostatek času, aby se schovala na stromě. Tím však drama neskončilo.

"Pes neustále vyskakoval na dolní končetiny dívky, proto proti němu policisté použili pepřový sprej avšak zřejmě neúčinně, jelikož pes neustále pokračoval v napadání dívky," líčí Koželuh. Nakonec se krvelačný pitbul rozhodl zaútočit také na policisty.

Těm tak nezbylo nic jiného, než psa zastřelit. "Policisté včasnou reakcí použili střelné služební zbraně ke zneškodnění zvířete ohrožujícího život nebo zdraví osob. Tímto došlo k usmrcení psa," uzavřel policejní mluvčí s tím, že se policisté budou případem nadále zabývat.

PitbullDasty ( 30. prosince 2015 15:46 )

aha... zajímavé je, že tato fotografie pitbula je na většině článků o pokousání, popř. zabití psem. Přece všichni nemůžou mít stejného pitbulla do puntíku, nebo jo? Taky média potřebují pošpinit pověst pitbulů, rotvailerů,vlčáků a tak podobně, takže i kdyby to byl maltézáček, nebo čivava, dají foto pita aby měli větší sledovanost, image a tak podobně.... přece by mnoho lidí moc nezajímalo, že někoho pokousala čivava, tak si to trochu "připepří" a pošpiní tak pověst těmhle... Neříkám,že se nikdy nemohlo stát, že by to byli zrovna tihle, ale většinou jsou to jiná plemena, která by ale čtenáře nezajímala, tak změní rasu a je to trhák... Už jsem se mnohokrát setkala ze stejným článkem, stejným příběhem, stejnou fotografií, ale jinou rasou... Např. blesk dal rasu pitbulla, prásk dala rasu vlčáka... No ale i kdyby se to doopravdy stalo, je to o např. těch pitbulů, co byli týrani, přivazováni u kotce bez kontaktu z člověkem a zvířaty, o hladu a bez přístupu k vodě, v otřesných podmínkách, v kotcích např metr krát metr, bez přístupu se vyvenčit, na všechno musela stačit tak malá místnost, nebo byli pánem vedeni k bojovnosti, ve kterých se chtěl ten pejsek zavděčit svému páničkovi a ještě například bití. Pitbul nebyl určen pro boj s lidmi, nýbrž se psy stejné rasy... tudíž je jasné, že byl veden špatnou rukou svého pána, který ho učil vše proti zvířatům a lidem. Takže jsem názoru, že VŽDY ZA ŠPATNÉ CHOVÁNÍ PITBULA A JAKÉHOKOLIV PSA MŮŽE JEHO VLASTNÍ PÁN , JEHO RUKA A VEDENÍ!!! PROTO NEODSUZUJTE TZ. "BOJOVÁ PLEMENA PSŮ" , ODSUZUJTE JEJICH PÁNY, KVŮLI KTERÝM SE TO STALO!!!

krupan10 ( 14. dubna 2014 11:43 )

tak to je úplná blbost, je vidět, že o psech nic nevíte. I když připouštím, že některý člověk dokáže zkur.vit naprosto všechno

krupan10 ( 14. dubna 2014 11:37 )

jo, psovi se musí člověk věnovat, jinak je to o ničem

krupan10 ( 14. dubna 2014 11:34 )

tak to je dost smutný

krupan10 ( 14. dubna 2014 11:30 )

jseš úplně mimo mísu a o psech nic nevíš trubko

Zobrazit celou diskusi