Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rekonstrukce vraždy Romana Housky: Vrah ukáže, jak zabil kmotra!

Autor: ČTK, simao, uá - 
2. dubna 2014
09:26

Zhruba v půl deváté přijel do chomutovské ulice, kde žil severočeský kmotr Roman Houska, policejní anton. Z něj vyvedli muže, který se přiznal k vraždě vlivného člena ČSSD. Kriminalisté totiž na dnešek naplánovali rekonstrukci Houskovy vraždy.

V Chomutově začala rekonstrukce vraždy kontroverzního podnikatele a vlivného člena ČSSD Romana Housky z 18. listopadu loňského roku. Kriminalisté chtějí na místě potvrdit výpověď muže obviněného z vraždy, který se k činu přiznal.

Do ulice, kde Houska žil se svojí partnerkou, exhejtmankou a současnou náměstkyní hejtmana Janou Vaňhovou (ČSSD), dorazili kriminalisté z krajské policejní správy, dozorující státní zástupce i muž obviněný z vraždy! Policie okolí Houskova domu uzavřela, aby mohla s podezřelým okolí procházet.

Video Policie přiváží vraha kmotra Housky na místo činu - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Vrah byl v domě, ale nic neukradl

"V případech, kdy se pachatel k činu dozná, je rekonstrukce nástrojem, jak ověřit jeho výpověď s dalšími důkazy, které byly zajištěny na místě činu," řekl už dříve ČTK krajský státní zástupce Jan Jakovec. Podezřelého muže zadržela policie 12. března. K činu se přiznal a odevzdal i vražednou zbraň. Housku podle policie zastřelil čtyřmi ranami.

Obviněný muž dosud nebyl trestán. Podle policejních zdrojů neměl vazby na Chomutov, v okolí místa činu prý hledal práci. Po vraždě byl podle policejních zdrojů v domě, nic ale neukradl. "Pravděpodobně se šel přesvědčit, zda tam nebylo záznamové zařízení kamer instalovaných na domě," řekl už dříve ČTK policejní zdroj.

Video  Bohumil Kotas, náměstek ředitele krajské policie, popisuje průběh rekonstrukce  - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Klíčová stopa: Paralyzér

Klíčovou stopou vedoucí k podezřelému byl podle kriminalistů paralyzér, který zůstal na místě činu. Policie na něm našla stopu DNA muže s bydlištěm na Teplicku. Paralyzér a pistoli ráže devět milimetrů prý s sebou nosil běžně. Kriminalisté by podle šéfa vyšetřovacího týmu Martina Charváta muže zadrželi, i kdyby se nepřiznal.

"Poprvé jsme se s ním setkali 8. ledna, kdy nám proběhl sítem prověřovaných osob, a 20. ledna se stal naším hlavním podezřelým, protože jsme obdrželi výsledek genetického zkoumání," řekl už dříve Charvát. Podle dosavadních výsledků vyšetřování motiv činu nesouvisel s Houskovými obchodními ani politickými aktivitami. Zatím vše nasvědčuje tomu, že šlo o náhodné setkání, které vyústilo v konflikt a střelbu.

Při vyšetřování kriminalisté vyslechli stovky lidí, na případu pracoval tým 24 policistů z krajské správy a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

sars ( 2. dubna 2014 13:41 )

 Jak ho mohli mit v hledacku kdyz nemel vazby na poskozeneho ani na misto cinu.?Neni tam utajeny svedek tzv.praskac?Zase nam davate polovicni porce a spoustu omacky....

xxxx678 ( 2. dubna 2014 09:48 )

A už máš jiné?Mám dvě-mohla bych ti půjčit-ale je dámské,jestli to nevadí

Zobrazit celou diskusi