Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To je muž, který se přiznal k vraždě kmotra Housky!

Autor: uá, simao, ljš - 
14. března 2014
15:10

Za tmavými skly, s pytlem na hlavě přivezli dnes policisté k soudu muže, který se přiznal k vraždě podnikatele a politika ČSSD Romana Housky (+51). Soud ho po dvou hodinách poslal do vazby. Důvodem byla podle státního zástupce Vladimíra Jana obava, aby neutekl.

Policisté dnes potvrdili, že muž, který je podle informací médií bývalý elitní voják, se na policii přihlásil sám. Přinesl i zbraň, ze které podle svých slov střílel. Věděl, že jsou mu na stopě, protože na místě vraždy ztratil neobvyklý paralyzér. Byla na něm jeho DNA.

Policisté tvrdí, že se s Houskou neznal. Dostali se prý do sporu, který zadržený ukončil střelbou. "Nic nenasvědčuje tomu, že by to byla osoba, kterou by na pana Housku někdo poslal," uvedl šéf ústeckého 1. oddělení Martin Charvát. Nešlo prý ani o politický čin, ale o "náhodné setkání lidí, kteří se neměli setkat". "Byla to náhodná cesta našeho podezřelého do těch míst. Neplánovaná... Nezjistili jsme jedinou indicii, že by se vrah pana Housky a pan Houska znali," dodal.

Za vraždu muži hrozí až 18 let vězení.

Video Policisté prohledávají místo činu - Blesk - Helena Lacinová
Video se připravuje ...

tenzmrtodvedle ( 15. března 2014 11:51 )

A jak mu asi maji dokazat,ze to tak neni? Ono to vsechno neni jen tak,ale policajt,ktery tohle vysetruje pracuje i s jednotkama od organizovaneho zlocinu,ten by si rad nejaky takovy pripad vyresil jako likvidaci,z toho by bylo povyseni,to se neboj. Ale nerikam,ze to neni uplne prolezle korupci,co se ale tyce tehle housky,ten nebyl na takove urovni,ze by to sli takhle zahlazovat,to je rozpor na urovni kraje atd. V Chomutove byl sice velky zvire,v CSSD ale zase ne az tak moc a ovlivnit hospodarskou kriminalku,jednotku proti organizovanemu zlocinu a vysetrovaci tym te likvidace,nehlede na statniho zastuppce ,na to musite byt bud vyse spolecensky,takze vyssi kruh v CSSD a nebo financne.Kdyby mel houska min. 50-100 milionu euro,tak by mel nepratele na takove urovni,ale tohle nechal zaplatit taky nejakej Lojza,co bydli v nejake radoby "luxusni" vule nekde v zahulenem Chomutove(kde by jsem mimochodem nechtel ani kadibudku),ma par milionu nekde a mysli si,jakej neni al capone. Zaplatit via via nejakemu ex vojakovi,co tam pomalu zapomel obcanku,jenom aby to na nej potom neprasknul....

ixtlil ( 15. března 2014 05:43 )

Řekl bych, že soudci by mohli praovat rovnou na poště, tam by se s podobnými úvahami uplatnili, jako vazení důvod uvádí ovlivňování svědků a útěk. Hm , jenže onen střelec, nejenže neutíkal, nejenže neovlivňoval svědky(kteří asi neexistovali, když jej policajt nedokázali najít a asi jediným svědkem byl on sám), tak NAOPAK, vskutku utekl, ALE, v ústrety k fízlům, to je podivný útěk, a dále, ano vskutku se dopustil ovlivňování svědků, totiž sebe sama, když začal proti sobě vypovídat, tak to je opravdu vazební důvod, takže jeho důslednou aplikací, aby nemohl ovlivňovat svědky(= sebe samého a jediného) je kontraproduktivní, naopak, dokud byl volný , SÁM přišel a SÁM vypovídal, když bude plnit jejich přání(soudců), aby neovlivňoval svědky, tak nebude jinými slovy proti sobě vypovídat) a z vazby k fízlům neuteče, jelikož již u nich bez tak JE dobrovolně . Takže soudci jen školometsky jako na poště uplatňují poučky. Asi jako Kramný, byl zavřen aby neutekl = ve skutečnosti , právě když byl z Egypta puštěn, UTEKL sám od sebe rovnou v ústrety k fízlům, mají to prostě justiční šašci nějaké pomotané .

jitka99 ( 15. března 2014 05:41 )

 Bože ! to je historka ktere by se i pan Roman Houska smál ! Asi neco jako kauza Kajínek ;)

tenzmrtodvedle ( 15. března 2014 02:14 )

Me to nevadi,ze ho zastrelil.Prece tu nebudu oplakavat kdejakou housku.

1946 ( 14. března 2014 23:06 )

To je skutečně pěkná pohádka. Neznali se, býv. voják si jen tak střelil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání