Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mají vraha kmotra Housky (†51)? Policie zadržela podezřelého!

Policie údajně vypátrala vraha kmotra Romana Housky.
Policie údajně vypátrala vraha kmotra Romana Housky.  (Autor: Blesk – Helena Lacinová)
Autor: ljš, uá, ČTK - 
13. března 2014
10:33

Záhadná vražda vlivné severočeského lobbisty Romana Housky (†51) je zřejmě konečně vyřešena. Policisté zadrželi údajného pachatele.

Kriminalisté zadrželi podezřelého z vraždy podnikatele a vlivného politika ČSSD Romana Housky," řekla mluvčí ústecké krajské policie Šárka Poláčková, která tak potvrdila informaci serveru Deník.cz. Mluvčí uvedla, že policie podezřelého zadržela ve středu.

Státní zástupce Vladimír Jan serveru Deník.cz řekl, že dnes odpoledne budou k případu nové informace. "S ohledem na vyšetřování nebude policie zatím poskytovat žádné další informace," uvedla Poláčková. "Další informace poskytneme aktuálně prostřednictvím tiskové zprávy, jakmile to průběh vyšetřování dovolí," doplnila.

Housku zastřelil pachatel loni 18. listopadu u vily v Chomutově, kde žil s bývalou hejtmankou a současnou náměstkyní hejtmana Janou Vaňhovou (ČSSD). Jeho tělo našel podnikatel, spoluvlastník stavební společnosti RRR s.r.o. Vlastimil Rindoš, který měl s Houskou domluvenou schůzku. Houska byl v Ústeckém kraji vnímán jako kontroverzní člověk, čelil i podezření z úplatkářství.

Ještě před měsícem neměli kriminalisté nic, co by je k pachateli, který zastřelil podnikatele čtyřmi ranami, dovedlo. Na místě činu se našel paralyzér. Policie se o pomoc obrátila i na veřejnost. V blízkosti místa, kde byl zavražděn, se nachází lesopark, kam chodí lidé sportovat a venčit psy.

Policie zatím pracovala s několika verzemi. Prověřovala přidělené i nepřidělené evropské dotace, veřejné zakázky. Jednou z vyšetřovacích verzí jsou provize, které Houska mohl požadovat za zprostředkované dotace, další je možnost, že podnikatel peníze půjčoval.

Podnikatel Jan Šámal z Bíliny v roce 2007 obvinil Housku z toho, že po něm chtěl úplatek 250.000 korun za to, že mu zajistí vítězství v konkurzu na provozování parkovišť v centru Chomutova. V budově chomutovského magistrátu tehdy zasahovali kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a odnesli si dokumenty k zakázce. Nikdo ale nebyl obviněn. Houska tehdy žádost o úplatek popřel.

jitka99 ( 15. března 2014 15:22 )

 Hnus co nekteri lide dokazi napsat . Meli by jste si take predevsim uvedomit, ze to byl človek ! A nikdo si tohle nezaslouzi !

ruudazvostravy ( 13. března 2014 20:23 )

Vono to bilo vot začátku jasný,že to nemoch udělat nigdo jyney neš Rohlýk.Von sy z něy Houska ďál pr.del,že prey vipadá yak stopořeney čů.rák a to uš ye trochu sylný kafe,ny?

karmavana ( 13. března 2014 16:44 )

Fúj, ten Houska byl ale humusnej hnusák! Že se ho ta baba neštítila?

tochadda ( 13. března 2014 15:10 )

Příliš aktivní policie, smůla,že asi toho co zbavil svět jednoho hajzla, mají.Tak teď ještě Mŕázkova "vraha" !!

lysohlavek02 ( 13. března 2014 14:48 )

..porážka toho prrasete Housky je záslužný čin a ne vraždou!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání