Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otrava nebo viróza? 30 dívek z internátu skončilo v nemocnici

Na tomto internátě v Kroměříži dívky onemocněly
Na tomto internátě v Kroměříži dívky onemocněly  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: sč - 
12. března 2014
17:15

Pořádný frmol a rozruch zažili dnes v noci a přes den v internátu hotelové školy v Kroměříži. Onemocnělo tam 50 dívek a 30 skončilo v nemocnicích v Kroměříži a ve Zlíně. Zvracely a měly průjem.

Blesk CZ. o události informovala matka jedné ze studentek. „Z internátu mi volali okolo půlnoci, že dceru odvezla rychlá do nemocnice. Že tam propukla asi viróza a děti kolabují. O dceru jsem měla strach. Když jsem jí zavolala, byla zmatená. Řekla mi, že ji vezou do Zlína. Holky byly na kapačkách,“ sdělila matka, která si nepřála být jmenována.

Nelíbilo se jí jednání ze strany internátu.  „Neinformovali mě, že dceru převezli do Zlína. Když jsem tam pak několikrát volala, mobil nebrali. Jsem přesvdčena, že je to z jídla,“ řekla. Podle jejích slov na internátu tvrdili, že jde o virózu.

„V žádném případě to není z jídla. Dotklo se to jen jednoho patra, ve kterém jsou ubytovaní studenti nejen z hotelové školy, ale i z veteriny,“ reagoval v poledne ředitel Střední hotelové školy v Kroměříži Petr Hajný. Jenže situace se zhoršovala.

„Dá se předpokládat, že to mohlo být způsobeno kontaminovanou stravou.  Nemocní jsou již na více patrech. Z personálu čtyři zaměstnanci,“ uvedla Hana Tkalecová, vedoucí protiepidemického odboru krajské hygienické stanice.

„Mohu potvrdit, že od půlnoci do čtyř hodin ráno jsme v Baťově krajské nemocnici přijali devět dívek ve věku okolo 17 let. Pět  z nich bylo přeloženo na infekční oddělení, jednu si rodiče odvezli do nemocnice v Břeclavi. Tři pacientky zůstaly na dětském oddělení. Všechny zvracely a měly průjmy,“ sdělila mluvčí špitálu Karla Havlíková. Další studenti zůstali hospitalizováni v Kroměříži.  „Jejich stav je stabilizovaný,“ informovala mluvčí Veronika Klímová.

kukuku ( 12. března 2014 17:53 )

Jestli na ně Kramný nepoužil sériové zapojení.

Zobrazit celou diskusi