Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bráškové se otrávili ve vaně: Starší (†10) z nich zemřel!

Starší z chlapců otravu z karmy nepřežil.
Starší z chlapců otravu z karmy nepřežil.  (Autor: Blesk)
Autor: red - 
22. dubna 2014
20:20

Tragicky skončilo velikonoční pondělí pro bratry (10, 6) z Valašského Meziříčí. Místo radosti z pomlázkové výslužky, bojovali o život. V koupelně se otrávili oxidem uhelnatým. Stav mladšího je kritický, starší bohužel zemřel.

Oba se koupali ve vaně a netušili, že dýchají neviditelnou smrt. Z karmy unikal nebezpečný oxid uhelnatý. Rodiče nechali údajně chlapce jen chvilku samotné. Když přišli, ve vodě byla bezvládná tělíčka. Až do příjezdu záchranky jim poskytovali první pomoc. Vrtulník chlapce přepravil v bezvědomí do nemocnic v Ostravě, kde byli umístěni do hyperbarických komor. Jejich život visí stále na vlásku.  

Mladší stále bojuje o život

Ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě lékaři bojují o život mladšího z chlapců. „Je hospitalizován na pediatricko resuscitačním oddělení s intenzivní péčí a jeho stav je kritický,“ sdělil Blesku CZ mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Do ostravské Městské nemocnice Fifejdy byl převezen starší z otrávených chlapců (10). Dnes bohužel kvůli rozsahu otravy zemřel.

Případem se zabývá policie. „Budou přizváni dva znalci. Jeden z oboru technického, odvětví plynová zařízení a druhý znalec z požární ochrany. Rovněž se zabýváme tím, zda se nestal trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Bude se zkoumat například, jak proběhly revize plynového zařízení a podobně,“ sdělila mluvčí policie Lenka Javorková. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání