Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Berouně našli pět bezhlavých psů: Ostatky po nelegálních zápasech?!

Autor: psch - 
5. března 2014
17:51

Policisté v Berouně si lámou hlavu nad zapeklitým případem. Za poslední více než rok postupně našli pět psích těl, pokaždé jim ale chyběla hlava! Poslední ostatky objevili dnes dopoledne. Mršina už tam ležela nějakou dobu a byla v pokročilém stádiu rozkladu, i tak bylo ale patrné, že opět chyběla hlava! Varování, galerie není pro slabé povahy, pouze od 18 let!

Berounské policisty případ zaměstnává už od loňského února, kdy našli první tělo - hnědého krátkosrstého křížence. Objevil ho náhodný kolemjdoucí a hned zavolal policii. Podobná situace se opakovala ještě třikrát a pak se dlouho nic nedělo. Možná i proto se o případu nemluvilo.

Letos na konci ledna ale ta samá situace. Na tom samém místě, jako loni – v okolí bývalé textilky Tiba v Berouně – našli další tělo psa bez hlavy. Jednalo se o německého ovčáka. „V tomto případě nařídili policisté pitvu a nechali si vypracovat znalecký posudek v oblasti dané problematiky. Na základě provedeného znaleckého posudku bylo zjištěno, že hlava byla oddělena od těla odborným způsobem v době, kdy pes byl již mrtvý,“ řekla Blesk.cz berounská policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Psí zápasy?

Nad celou záhadou se navíc vznáší spousta otazníků. Psy totiž nikdo nepohřešuje. „Původně se policisté domnívali, že by se mohlo jednat o psy z nelegálních zápasů, což následně vyloučili, neboť těla psů nevykazovala jiné známky poranění,“ doplnila Pučelíková. Jde snad o podivnou zábavu nějakého masochisty? Policisté žádají širokou veřejnost o jakékoliv svědectví. 

Zachovalý rotvajler

Nejen, že psi nebyli nijak zmasakrovaní, navíc se jednalo třeba ve třetím případě o dobře živeného rotvajlera. U nálezu v dubnu minulého roku byl i berounský strážník Aleš Frýdl, který následně volal státní policii. „Našli jsme tady tu zdechlinu, a protože to byl už několikátý případ, tak jsme zavolali i policii. Tělo toho psa bylo v perfektním stavu, kdyby měl hlavu, jednalo by se o moc krásného zástupce té rasy, o statného rotvajlera,“ řekl.

krupan10 ( 7. března 2014 08:03 )

pavel219 je kretén, s tím bych si nelámal hlavu. Věčně tapetuje a ve skutečnosti nesnáší lidi i zvířata, typický produkt dnešní doby

naidka ( 6. března 2014 14:46 )

já nevím s těmi nicky jsem to nezkoušela, na co taky, ale myslím si, že nick si změnit nemůžeš, ale založit nový ano. Na pavla se vybodni, mně taky šíleně vynadal, ale spíš by mě to štvalo od někoho, koho mám v oblibě, ale od něj ???? To vůbec. Mě nenasere.

bibijana ( 6. března 2014 14:02 )

Ahoj,naidko i ostatní přátelé němých tváří.Čím jsem starší a čím více mám stresu,tím více utíkám do přírody a hledám tam klid a mír.Setkávám se s hrozným zacházením se psy,kdybych dala odkaz na útulek,tak bych odhalila identitu.A to nechci,ne kvůli přátelům,ale kvůli takovým šílencům,jako je zde zmiňovaný Pavel219.Toto právě nechápu,on už má kolikátý nick.Já jsem si ho chtěla taky změnit,ale nejde to,a u něho ano.Proto to mám za zlé Blesku,je to asi jejich provokátér,protože jinak by s ním už skončili.Na Novinkách.cz k tomuto tématu cenzura mazala spoustu příspěvků,a tady vulgarity,výhrůžky,tapetování apod.se mu tolerují.Škoda,protože jinak by diskuse byly bohatější a společně sdílená solidarita s týranými zvířaty by pomáhala i nám ty hrůzy lépe snášet.

naidka ( 6. března 2014 13:21 )

ahoj bibijano, neber na sebe všechny hříchy světa . Je pravdou, že Blesk poslední dobou nás těmito články nějak moc zásobuje. V tomto případě, i když to udělala lidská zrůda, ještě měli napsat, jak ty psy usmrtil a zda to vůbec byl on, když psi na sobě neměli žádná viditelná zranění. Je to evidentně nebezpečný cvok, který by se neměl pohybovat na svobodě, kdoví, co by ještě mohl vyvést. No, co bychom chtěli od bulváru, fakta žádná, hlavně že sem dají obvyklé příšerné fotky.

vasek711 ( 6. března 2014 10:53 )

pekne napsano

Zobrazit celou diskusi