Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jurečka odvolal vysokého státního úředníka: Nosil Rittigovi dárečky

Vysoký státní úředník Šťovíček (vlevo) přinesl Rittigovi na oslavu narozenin obraz, kde je zvěčněn jako bůh Zeus. Ministr zemědělství ho za to odvolal
Vysoký státní úředník Šťovíček (vlevo) přinesl Rittigovi na oslavu narozenin obraz, kde je zvěčněn jako bůh Zeus. Ministr zemědělství ho za to odvolal  (Autor: Reprofoto TV NOVA/ TN.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
24. února 2014
17:18

Ivo Rittig jako bůh Zeus, s takovým dárečkem přispěchal na oslavu narozenin známého lobbisty ústřední ředitel Státního pozemkového úřadu Petr Šťovíček. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho za to dnes odvolal.

"Není nadále možné tolerovat, aby se tak vysoce postavení státní úředníci scházeli s takovými lidmi, jako je pan Rittig," uvedl ministr Jurečka na tiskové konferenci. Lobbista Ivo Rittig je obviněn z praní špinavých peněz v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik (DPP).

Úřad nyní povede první náměstkyně ústředního ředitele Veronika Nedvědová. Ministr se rozhodl odvolat ředitele Šťovíčka poté, co mu nedokázal uspokojivě vysvětlit informace, které se objevily v médiích. "Ztratil moji důvěru, a proto jsem ho z funkce odvolal.

Ministr zemědělství dnes chtěl na schůzce po Šťovíčkovi vysvětlení jeho návštěvy na narozeninách vlivného lobbisty Ivo Rittiga. Podle TV Nova daroval Rittigovi k narozeninám obraz, na němž je lobbista zobrazen jako bůh Zeus.

Podle Jurečky odvolaný ředitel zdůvodnil setkání s lobbistou takto: "Vysvětlení, že pozvání od pana Ivo Rittiga se neodmítá a nelze jej odmítnout, tak to prostě pro mě vysvětlení není," dodal Jurečka.

Lobbista Ivo Rittig je obviněn z praní špinavých peněz v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik (DPP). Policie v případu obvinila celkem pět lidí. Podle dřívějších informací médií uzavřel podnik s firmou Neograph nevýhodný kontrakt na výrobu jízdenek, který zprostředkovala společnost Cokeville Assets. Neograph jí prý odváděl 17 haléřů z každé jízdenky. Podle Nadačního fondu proti korupci byl konečným příjemcem těchto peněz asi Rittig. Lobbista nařčení fondu i policejní obvinění odmítá.

russoo ( 25. února 2014 03:49 )

A ty zase psát...

vizard ( 24. února 2014 23:03 )

Oba (Rittig i Šťovíček) milovali obrazy, umění. Tak, co mu to ten Šťovík přinesl za příšernou mazanici?! Škaredý Rittig jako Bůh a ještě k tomu taková mazanice odporná!!!!!!!!!!!!!!!! Bez hodnoty. To rozhodně není žádné umění, hnus.

jirkulik ( 24. února 2014 21:26 )

 Nezapomenout až se bude soudit Bůh Zeman,kdo nosil dárečky.Na Boha Grose a vlez***ky se jaksi zapomíná.Ani mě se ten Rittig nelíbí.

illis ( 24. února 2014 20:49 )

Boha Dia si představuji úplně jinak , tenhle se mi totiž vůbec nelíbí .

moiaza ( 24. února 2014 19:19 )

 Podvody a svinstva modrých loupežníků mě vůbec nepřekvapuji.

Zobrazit celou diskusi