Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak se hájí lobbista-jízdenkář: Já nic, já Rittig!

Autor: vr - 
18. února 2014
06:16

Hřmotnému Ivu Rittigovi (51) hrozí 8 let za to, že pustil žilou dopravnímu podniku. Sám ale je prý nevinný jako nemluvně a opovažte se o něm říkat, že je lobbista!

„Nejsem lobbista a neživím se jako lobbista. Vymyslím si obchod, dotáhnu ho a prodám,“ řekl Rittig ve dva roky starém rozhovoru, který až včera uveřejnil týdeník Euro. Podle protikorupční policie vymyslel, dotáhnul a svým komplicům prodal projekt kradení 34 haléřů z každé jízdenky do pražského metra či tramvaje. Sám si nechával haléřů 17, až si mohl dovolit byt v Monaku či tryskáč za 80 milionů.

Kluci z magoše

A na své kamarády z politiky nedá dopustit. „Tak jasně s Topolánkem (se znám, pozn. red.) z tenisu, Bendlem přes módu… S kluky z magistrátu se čas od času potkáme,“ prozradil.  

Objasňuje se i jeho účast v kauze Jany Nagyové. Přes ni údajně tlačil na Petra Nečase a spol., aby se do funkce vrchní státní zástupkyně v Praze nedostala Lenka Bradáčová.

aramhess ( 18. února 2014 23:58 )

je to takovej českej MARABU-sežere všechno,od výkalů až po kosti!

gabcakovamatinka ( 18. února 2014 10:58 )

Ruka ruku myje...všichni se tam znají, ,,kluci z magistrátu,, a pak má některej kšeft, tak přeci mu to nepokazí když jim z toho slušně kápne. Co tam po zákonech, všechno se dá nějako obejít, že jo....Jr to chyba i nás lidí, tolerujeme to, neprotestujeme a zmetci se nám smějí do xichtu.

george0703 ( 18. února 2014 10:16 )

Na idnes je už článek že si DP nechal udělat studii ze které vzešlo že je vlastně nikdo neokradl a nezpůsobil jim žádnou škodu Takovýhle *** sedět nepůjde. Chce to pořádnou ultranacionalistickou stranu která by vzala spravadlnost do vlastních rukou.

zapzap ( 18. února 2014 08:06 )

Tohle tlusté prase by měli hodit na opuštení ostrov!! Už ten pohled na nej mi zvedá žalúdek, nebo mi ho můžete dovést k mě do sklepa, bych jsi tam sním pohrál!!!

pepen ( 18. února 2014 07:35 )

TO JSOU TY SKURVENÝ ZÁKONY V ČESKU!!!!!UDĚLALI SI JE NA MÍRU POLITICI-ABY BEZTRESTNĚ KRADLI A PODVÁDĚLI!!!!!VŠICHNI BY SI ZASLOUŽILI TREST SMRTI A SEBRAT JIM TY NAKRADENÉ MAJETKY A PENÍZE!!!!JSOU TO BEZCHARAKTERNÍ LIDÉ-Z HROŠÍ KŮŽÍ!!!!JE MI Z NICH ŠPATNĚ!!!!

Zobrazit celou diskusi