Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dánský velvyslanec: Co tu předvádí naše mládež, je nechutné!

Autor: lvi - 
15. února 2014
07:35

Mladí Dánové a další Skandinávci v Česku opět řádí. Nikoli v takové míře jako loni, ale své jarní prázdniny zapíjejí řádně! Podle velvyslance Dánského království v Česku Anderse Christiana Hoppeho je chování „dánské budoucnosti“ naprosto nepřijatelné.

Dnes navíc do Česka míří další turnusy, kterým začaly prázdniny později. Největší nápor seveřanů se čeká o tomto víkendu, a to hlavně v Praze a nově také ve Špindlerově Mlýně. Právě tam došlo k jednomu z prvních exemplárních potrestání mladíka z Dánska, který zničil vybavení hotelu. Následně byl odsouzen ve zrychleném procesu a rovněž mu byl zakázán vstup do ČR. Podle velvyslance Dánského království v ČR Anderse Christiana Hoppeho je podobné chování z hlediska dánského zastoupení zcela nepřijatelné.

Video Zlití Dánové: Takhle jim začaly "lihové prázdniny" - Tomáš Polák, David Malík, Richard Veselý
Video se připravuje ...

„To co tu naši mladí předvádí je nechutné. Doma by si to nemohli nikdy dovolit. Nemůžu s takovým počínáním souhlasit a proto plně podporuji kroky vaší policie, která podle mne odvádí skvělou práci. Na druhou stranu jsem alespoň trochu rád, že se chovají lépe než loni, kdy opravdu demolovali zejména krásnou Prahu,“ uvedl Hoppe pro Blesk.cz.

Hoppe připustil, že určitý podíl na umírnění dánských „youngsterů“ může mít i přítomnost čtyř dánských policistů, kteří se pohybují v neustálé blízkosti mladých. „Jsou to normální policisté, žádné speciální jednotky. Jsou ale zvyklí hlídat větší skupinky osob a mají zkušenosti s lidmi, kteří jsou pod vlivem návykových látek a alkoholu. Jejich přítomnosti si tu vážím a je velmi pozitivní, jakým způsobem spolupracují s českou stranou,“ zmínil Christian Hoppe.

Video Opilí seveřani v Praze: Nejsme idioti, chceme jen pít! - Lukáš Vincourek, Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

Hoppe: S výtržníky si to v Dánsku vyřídí…

Velvyslanec rovněž potvrdil, že „řádění“ omladiny je v Dánsku žhavým tématem denních hlavních zpráv. Ostatně štáb dánské státní televize monitoruje mladé severské turisty doslova na každém rohu. „V Dánsku se tohle hodně probírá. Je to téma i televizních diskusí. Nutno podotknout, že chování některých mladých bude v Dánsku dále řešeno. Ať už s jejich rodiči, školou nebo i policií. Nechcme působit represivně, ale musíme zajistit prevenci, aby se podobné excesy v budoucnu neopakovaly. Navíc je principielně nepřijatelné, aby se nezletilí na veřejnosti opíjeli. Z toho pak plynou následné incidenty," uzavřel Hoppe pro Blesk.cz

 

eda22 ( 15. února 2014 17:54 )

Ti soukromníci z hospod a hotelů platí daně. A policie má tak jako tak řadu nákladů fixních. Alespoň zvednou zadek.

hops.1 ( 15. února 2014 16:21 )

ale no tak!

gabcakovamatinka ( 15. února 2014 15:25 )

Naši mladí nejsou mnozí o nic lepší....radovánky, chlast, sex a nic nedělání. A koho je to vizitka? Rodiču, výchovy a společnosti jako také. Každej druhej rozvedenej, furt nový strejdové nebo tetičky a děcka to vidí. Rodiče mají tolik vlastních problému a záujmu, že děti vidí k večeru při ukládání do postele. Co z toho muže vyrust z těhle samorostu? V naší společnosti je to taky na zaplakání...děcka viděj, že kdo má peníze muše vše, toleruje se porušování zákonu, milenky (jako ta švarcenbergova) se producírujou a těží z momentálního zájmu. Tak jakou generaci by jsme chtěli?

dzery ( 15. února 2014 15:05 )

Seš asi magor.

kraken666 ( 15. února 2014 14:51 )

Spravedlivá ančo ,že ty seš ještě panna?

Zobrazit celou diskusi