Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Konec lednového jara: Od středy začne sněžit!

Česko se v polovině týdne pravděpodobně dočká sněhové pokrývky.
Česko se v polovině týdne pravděpodobně dočká sněhové pokrývky.  (Autor: ČHMÚ)
Autor: lvi - 
20. ledna 2014
11:59

V pravdě jarní počasí se tento týden stane minulostí. Od středy se navíc můžeme těšit na sníh. Teploty by měly padnout až ke třem stupňům pod nulou.

Za ochlazením a následnými sněhovými srážkami je zejména příchod chladnějšího větru ze severu. Zprvu budou srážky smíšené, respektive budou je tvořit sníh s deštěm, v důsledku čehož se bude tvořit ledovka a námraza.

V pondělí tak bude většinou zataženo, od východu postupně s občasným deštěm, na západě Čech se zpočátku objeví srážky ojediněle. Teploty se vyhoupnou na 5 až 10 °C.

V úterý meteorologové očekávají převážně zataženo, na většině území se občas objeví déšť, později i déšť se sněhem. Zpočátku v polohách nad 800 metrů, postupně od severozápadu nad 600 metrů, bude sněžit. Noční teploty spadnou ke 2 až 6 °C, na západě a severozápadě Čech místy až na 0 °C. Přes den bude 1 až 5 °C, na jihovýchodě může být až 8 °C. Odpoledne se bude od severu ochlazovat a k večeru se místy může tvořit náledí.

Středa bude zatažená až oblačná. Zpočátku předpověď počítá místy s občasným deštěm se sněhem nebo deštěm, v polohách nad 400 metrů bude sněžit. Místy se bude tvořit náledí. Během dne budou srážky ustávat a bude ubývat oblačnost. Noční teploty budou kolísat mezi -3 a 1 °C, denní mezi -1 až 3 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno a ojediněle sněhové přeháňky, přechodně až polojasno. Noční teploty klesnou na -4 až 0°C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce až na -6 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 0 a 4 °C.  

Pátek bude oblačný a polojasná. Ojediněle sněhové přeháňky. Noční teploty se udrží v intervalu -4 až 0 °C, denní -1 až +3 °C. 

Sobota bude většinou polojasná, podobně jako v dalších dnech s občasným sněžením, jen v nižších polohách se objeví déšť se sněhem. Noční teploty budou v rozmezí od -5 do 0 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -7 °C, denní teploty se udrží mezi -1 až +4 °C.

ninga ( 20. ledna 2014 16:22 )

již je povolána domobrana a ohlášen výjimečný stav?

vlasta1 ( 20. ledna 2014 16:13 )

No má v tom ten Rusnok pěkný bordel už aby šli od válu!!!

dekatlon.je.tchurak ( 20. ledna 2014 16:09 )

Tak pleskáči píšou,že od Středy začne sněžit a na Seznamu zase píšou,(žeTak snad tento týden. Ochlazení je na spadnutí)Tak kdo teda píše pravdu Blesk nebo Seznam?podle mě ani jedno Takže táhněte do zadele hovnata

naidka ( 20. ledna 2014 15:05 )

Předpovědi Plesku popírají existenci čtvero ročních období.

buban ( 20. ledna 2014 14:15 )

A to řekl kdo-paní Honsová? Té ještě stále nedošlo, že poručíme větru, dešti nefunguje a nikdy nefungovalo.

Zobrazit celou diskusi