Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pozor! V pátek se přiženou bouřky a přívalové deště!

Meteorologové vydali výstrahu před bouřkami a přívalovými dešti
Meteorologové vydali výstrahu před bouřkami a přívalovými dešti  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
1. května 2014
11:17

Užijte si dnešní slunečné počasí dosytnosti. Celou Českou republiku v pátek zřejmě zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm. Voda proto může zatopit níže položená místa a sklepy. Vyplývá to z výstrahy, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav .

Výstraha ústavu platí v pátek od 11:00 do 23:00. Největší pravděpodobnost výskytu bouřek je ale v Čechách až odpoledne a na Moravě a ve Slezsku později odpoledne a večer. "Na severozápadě Čech se bouřky vyskytnou jen ojediněle," doplnili pracovníci ČHMÚ. Ústav varoval, že přívalový déšť může místy rychle stékat ze svahů, rozvodnit i menší toky nebo jindy suchá koryta a zatopit místa v nižších polohách.

"Bouřky budou doprovázeny kroupami a nárazy větru o rychlosti kolem 70 kilometrů za hodinu," doplnili meteorologové. Lidé by proto měli zajistit okna a dveře a uklidit předměty volně položené venku, třeba zahradní nábytek. Vítr může také lámat větve a hrozí i zásahy bleskem.

anka ( 1. května 2014 22:26 )

Jezero hladké v křovích stinných zvučelo temně tajný bol, břeh je objímal kol a kol; a slunce jasná světů jiných bloudila blankytnými pásky, planoucí tam co slzy lásky.

anka ( 1. května 2014 22:25 )

tak nekomu zavolej....

alousek111 ( 1. května 2014 15:17 )

 Do haje a ja jsem dnes sama

vasek711 ( 1. května 2014 13:56 )

hezka romantika..mej se naidko

naidka ( 1. května 2014 11:43 )

Tak hooonem si to ještě užííít: Byl pozdní večer – první máj – večerní máj – byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. O lásce šeptal tichý mech; kvetoucí strom lhal lásky žel, svou lásku slavík růži pěl, růžinu jevil vonný vzdech.

Zobrazit celou diskusi