Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Další nečekaný nález na palestinském velvyslanectví: Kniha s úkrytem na bombu!

Autor: lm - 
11. ledna 2014
18:49

Palestinský velvyslanec Džamál Muhammad Džamál si smrt nejspíš přivodil sám! Vyplývá to z průběžné vyšetřovací zprávy kriminalistů. Policisté v sídle ambasadora nalezli knihu s dutým otvorem, ve kterém byla výbušnina ukryta. Zprávu přinesly Lidové noviny s odkazem na diplomatické zdroje.

Vyšetřovatelé našli v sídle palestinského velvyslance, kde došlo k výbuchu, knihu s tajným otvorem prořezaným uprostřed listů. V tom měla být ukryta rozbuška s trhavinou. Zřejmě šlo o zabezpečení sejfu proti neoprávněnému vniknutí.

"Podle policejních vyšetřovatelů explodovalo asi 200 gramů zatím neznámé trhaviny. Byl to velmi silný výbuch. I kdyby Džamál přežil, byl by bez rukou," řekl Lidovým novinám zdroj obeznámený s vyšetřováním. Podle tohoto zdroje to vypadá, že sám velvyslanec chtěl zabezpečit sejf proti vniknutí. Vyšetřování ale stále probíhá.

Velvyslance na Nový rok smrtelně zranila exploze poté, co Džamál otevřel sejf, který byl do nového sídla ambasády v Praze krátce předtím přestěhován. Česká policie následně v budově v Suchdole našla zbraně, o kterých Palestinci tvrdí, že nejsou nelegální. Podle české policie výbuch nebyl teroristickým činem a velvyslancova smrt je v Česku vyšetřována jako usmrcení z nedbalosti. Čeští policisté ovšem zároveň vyšetřují nález zbraní jako nedovolené ozbrojování.

 

 

 

japos22 ( 12. ledna 2014 12:34 )

Tvargle jsou mňam

reggina ( 12. ledna 2014 12:33 )

ta knizka byla moc zajimava.... proto ji cetli znovu a znovu....az do der.....

japos22 ( 12. ledna 2014 12:31 )

Ahoj

nojasne ( 12. ledna 2014 11:46 )

Inu korán, to není kniha pro každého, k jeho čtení je potřeba být proškolen.

andorea ( 12. ledna 2014 11:36 )

Takže mezinárodní úmluvy jsou cár papíru?

Zobrazit celou diskusi