Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Palestinský vzkaz: Omlouváme se za výbuch a zbraně. Už to neuděláme

Autor: ČTK, lvi - 
14. ledna 2014
13:03

Vysoký představitel palestinského ministerstva zahraničí předal Česku omluvu za nelegální držení zbraní v budově palestinské ambasády v Praze. Uvedlo to ministerstvo zahraničí na své internetové stránce.

Palestinci se omluvili také za explozi v sídle velvyslanectví, v jejímž důsledku zahynul jejich ambasador Džamál Muhammad Džamál. Obě strany se shodly, že je třeba počkat na výsledek policejního vyšetřování incidentu, uvedlo MZV.

Velvyslance na Nový rok smrtelně zranila exploze poté, co Džamál otevřel sejf, který byl do nového sídla ambasády v Praze krátce předtím přestěhován. Česká policie následně v budově v Suchdole našla zbraně, o kterých Palestinci tvrdí, že nejsou nelegální. Podle české policie výbuch nebyl teroristickým činem a velvyslancova smrt je v Česku vyšetřována jako usmrcení z nedbalosti.

Čeští policisté ovšem zároveň vyšetřují nález zbraní jako nedovolené ozbrojování.

123stehovani ( 15. ledna 2014 01:21 )

Na našem Facebooku jsme uvedli popis průběhu stěhování ambasády i residenční části….

123stehovani ( 15. ledna 2014 01:20 )

Bohužel nás to ale jako stěhovací firmu (123 stěhování) stačilo poškodit. Navíc média uvedla nepravdivé informace, i když jsme je na tuto skutečnost upozornili ještě před zveřejněním článku. Bohužel zvítězila honba za senzacemi za každou cenu a článek s vědomím velkých chyb i tak zveřejnila...

japos22 ( 14. ledna 2014 19:52 )

A pokud se vyskytne česko-palestinský problém, třeba ohledně českého občana v zahraničí, tak to budeš řešit s kým?

buban ( 14. ledna 2014 18:58 )

Věděla bych o lepším řešení: aby k takovýmto událostem na zastupitelských úřadech Palestiny a států podobných nedocházelo, bylo by nejlepší tyto u nás vůbec nemít.

miroslav ( 14. ledna 2014 14:16 )

Co Vy,My se omlouváme

Zobrazit celou diskusi