Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Splašení koně se řítili Špindlem... Zničili auto horské služby!

Autor: jp, piffk - 
8. ledna 2014
06:30

Tragédií málem skončila idylická projížďka hostů v kočáru s koňským dvojspřežím ve Špindlerově Mlýně. Koně se totiž splašili, čtyři lidi a kočího vyklopili, při úprku porazili chodkyni a zničili věci které jim přišly do cesty. Včetně auta Horské služby.

Divoká jízda začala před hotelem v centru. Splašení koně se odtud s osádkou vyřítili do ulic střediska. „Při průjezdu zatáčky se povoz převrátil a lidé, kteří na něm seděli, skončili na chodníku,“ řekl  Blesku Udo Ertner z trutnovské policie. Koně prázdný povoz táhli ještě několik set metrů. Porazili chodkyni, zničili reklamní poutače i lampu.

Zběsilá jízda vyvrcholila nárazem do protijedoucího vozu horských záchranářů, kteří byli povoláni k nehodě povozu. „Na autě máme poškozený předek, střechu i čelní sklo,“ řekl náčelník horských záchranářů Adolf Klepš. „Záchranka odvezla do nemocnice šest lidí. Až na kočího byli již propuštěni do domácího ošetřování,“ dodal Klepš. Při nehodě vznikla škoda za téměř 350 tisíc.

vendulka1234 ( 8. ledna 2014 10:18 )

já se nedivím že se splašili, špindl je hodně známé a fregventované místo jezdí tam hodně aut a chodí lidi, holt ne na všem se pořád rejžovat, je to zvíře nee stroj nebo náká loutka na provázku

Zobrazit celou diskusi