Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šampiona ve vábení jelenů napadl medvěd: Zahnal ho mohutným řevem!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ZOO Děčín)
Autor: ČTK, lm - 
5. ledna 2014
10:51

Šestadvacetiletého lesníka na Slovensku pokousal medvěd. Muž u Pribyliny na severu země při útěku upadl a šelma se mu zakousla hluboko do nohy. Michal Ondrejkov, který je podle slovenských médií dvojnásobným slovenským mistrem ve vábení jelenů, zvíře instinktivně zahnal mohutným hrdelním řevem.

Třísetkilogramovému zvířeti narušily obvyklý zimní spánek mírné teploty. "Vracel jsem se z procházky v lese k autu, když ze stezky vyběhl medvěd. Řval na celé kolo a já jsem měl pocit, jako by tam na mě čekal. Očividně nespal zimním spánkem," řekl Ondrejkov podle serveru Sme.sk, když v nemocnici v Liptovském Mikuláši zašili rány.

"Chtěl jsem utéct, ale narazil jsem do stromu a jak jsem letěl na zem, medvěd se mi ještě ve vzduchu zahryzl do nohy," líčil lesník. "Nepřestával jsem křičet, medvěd mě pustil a odcházel, ale ohlížel se po mně. Stále jsem křičel, a tak se nevrátil. Myslím, že křik mě zachránil," pokračoval Ondrejkov.

Prý ho nenapadlo nic z toho, co je třeba dělat při setkání s medvědem, tedy zůstat nehybně stát, nebo vylézt na strom. "Nebylo úniku, věděl jsem to. Dokázal jsem jen křičet," popsal napadený muž z Pribyliny.

S medvědy se přitom Ondrejkov setkal v lesích už mnohokrát. Tentokrát však na něj medvěd poprvé zaútočil. Nyní má v noze čtyři hluboké rány po medvědích zubech.

"Když se zahryzl do nohy, necítil jsem bolest, jen velký strach a respekt. Byl to obrovský kus, musel mít kolem tří set kil," tvrdí Ondrejkov.

Po útoku mu zbýval k autu ještě asi kilometr. Rána mu však prý zpočátku nekrvácela. "Potom jsem zavolal kamarádovi, aby pro mě přišel. Rána se rozkrvácela, až když jsme ji odkryli," řekl.

naidka ( 5. ledna 2014 17:11 )

cityjail, už fotku grizzlyho vyměnili za dobráckého méďu ze ZOO.

rumovapalice ( 5. ledna 2014 14:39 )

a vyndat periskop

rumovapalice ( 5. ledna 2014 14:39 )

má pravdu předsedo

rumovapalice ( 5. ledna 2014 14:38 )

wolf66 ( 5. ledna 2014 14:32 )

Když s *** do lesa tak s obrněným transportérem a zavřít poklop.

Zobrazit celou diskusi