Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Průšviháři z Mandelovy piety: Fotoflirt Obamy s dánskou premiérkou, Rusnok na fotbale

Autor: ljš - 
11. prosince 2013
11:08

Průšviháři! Zatímco celý svět truchlí nad ztrátou Nelsona Mandely, někteří státníci se dobře baví. Premiér Jiří Rusnok na pietní akt do Johannesburgu vůbec nepřijel a radši vyrazil na fotbal do Plzně. To americký prezident Barack Obama sice do JAR dorazil. před zraky své manželky Michelle však přímo na smutečním aktu flirtoval s dánskou premiérkou!

Davy lidí vyrazily včera na stadion v Johannesburgu uctít v deštivém počasí památku velikána Nelsona Mandely předtím, než 15. prosince dojde k Mandelovu pohřbu v jeho rodné vesnici. Na takřka stotisícový fotbalový svatostánek dorazilo i 70 státních delegací z řady zemí světa.

Flirtující Obama a naštvaná Michelle

Pro řadu státníků to však také byla možnost, jak se potkat, poklábosit a pořídit si nějakou tu společnou fotku. Americký prezident Barack Obama, britský premiér David Cameron a dánská předsedkyně vlády Helle Thorning-Schmidt přitom jako by zapomněli, že jejich počínání sleduje celý svět. Dobře se bavili, smáli se...

To americká první dáma Michelle Obama si nevhodnost chování patrně dobře uvědomovala a počínání jejího manžela jí žádnou radost nedělalo. Na Barackovo koketování s krásnou Helle se po celou dobu pohoršeně dívala a nešetřila kyselými úsměvy. V Bílém domě teď nejspíš budou mít tichou domácnost.

Rusnok: Rozsvítil strom a vyrazil na fotbal

Pořád to ale není nic proti českému premiéru Jiřímu Rusnokovi, který se kvůli rozloučení s Mandelou ztrapnil hned dvakrát. Nejprve se provalila jeho vulgární konverzace s ministrem obrany Pickem o tom, jak se "ty vole celý třese, aby tam nemusel letět", a tak nakonec do Jihoafrické republiky vyrazil ministr zahraničí Jan Kohout. Rusnokovo faux-pas zaujal i v zahraničních médiích.

Český premiér však svému počínání nasadil korunu, když se namísto tryzny rozhodl vyrazit na fotbal - fandit v Lize mistrů plzeňské Viktorii. než na západ Čech vyrazil, stihl ješt rozsvítit vánoční strom před Úřadem vlády. "Jednalo o se o akci pro zaměstnance, o rozsvícení vánočního stromu a poděkování za jejich práci," uvedla idnes.cz. vládní mluvčí Jana Jabůrková.

anka ( 11. prosince 2013 17:35 )

 Smutna cast post-apartheidu v South Africe je, ze Nelson Mandela, the ANC, and zapadni zeme nalehali, aby nebylo transitni obdobi, ale aby ty nejdulezitejsi klice k bohatstvi zeme byly okamzite predany utlacovanym obyvatelum, kteri diky apartheidnimu systemu, jsou nezvdeleni a ve vetsine neschopni ridit zemi.Vysledkem je to, ze zeme, ktera patrila k nejrozvinutesim zemim jizeni Afriky( a mimochodem, kde prvni transplantace srdce z cloveka na cloveka byla provedena) nyni patri k zemim, kde se deje nejvice nasili ve svete. Mandelovi zasluhy na sjednoceni jsou sice obdivohodne, ale myslim si, ze se mu dava mnohe vice kreitu za svrzeni apartheidniho systemu,nez by bylo zadouci. Rovnosti cernochu bylo dosazeno - ale obrovsky upadek nejrozvinutejsi zeme v Africe je to, co zustava....

ivuska1 ( 11. prosince 2013 17:32 )

ivuska1 ( 11. prosince 2013 17:31 )

mandat ABSOLUTNI SOUHLAS

ladybug ( 11. prosince 2013 16:34 )

Obama je fešák, tak co by neflirtoval. Mandela byl dlouho nemocný, ta jeho smrt se očekávala dlouho. Teď, když se to stalo, tak lidi už mají to truchlení dávno za sebou.

mandat ( 11. prosince 2013 16:32 )

Za vrazdy a zlodejinu sedel 5 let, pak byl v domacim vezeni. Jak by asi zvladl nasekat tolik harantu ? Navic to byl rasista, do konce zivota nadaval belochum, ze jsou prasata a musi jim davat penize. Hospodarsky znicil JAR tak, ze uz to vic nejde a ted nam budete tvrdit, ze to byl super clovek? Do dneska parazituje cela jeho rodina na statnich penezich. Jejich lidi nic nedostanou. Zustal kriminalnikem cely zivot.

Zobrazit celou diskusi