Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílený řidič projel supermarketem: Tvrdil, že jede do Japonska

Autor: lac, vet - 
22. listopadu 2013
16:54

Šílenec, nebo recesista? Šokovaní zákazníci a pracovníci hypermarketu Globus v Chomutově stále žijí riskantní exhibicí řidiče (23) Renaultu Clio z Vejprt. Ten se ve středu po obchodním centru projížděl autem s kaktusem připoutaným na místě spolujezdce. Muže policie odvezla na psychiatrii.

Do obchoďáku se i s vozem dostal otvíracími dveřmi na fotobuňku. Jen těsně minul Petru Králíčkovou (38) z Jirkova. Zabrzdil, zatroubil. Počkal, až mu lidé uhnou, a zase popojel. Několikrát se to opakovalo. „Byl to mazec, takový šok jsem dlouho nezažila. Jel jako magor, nechápu že nikomu nic neudělal a nic nepoškodil. A ten smrad, jak túroval,“ líčila Blesku zážitek Petra.

Stál první na ráně

Pocit, že se podruhé narodil, má i obuvník, který má provozovnu přímo naproti vchodu. „Lekl jsem se. To clio jelo přímo proti mně. Pak ale odbočil a projel obchod,“ řekl muž, který byl první na ráně. Nakonec řidič počkal, až se automaticky otevřou dveře a zase vyjel.

Byl střízlivý

Z Globusu se vyřítil po silnici směrem na Most. Policistům, kteří ho po krátkém pronásledování zastavili, vytáhli z auta a spoutali ho, sdělil, že jede do Japonska. Více než to je ale překvapily testy na alkohol a drogy. Proto ho odvezli rovnou na psychiatrickou léčebnu.

Zobrazit celou diskusi