Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Dahlgrenovi drzí právníci: Odvolali se proti jeho vazbě!

Autor: shp, ČTK - 
14. listopadu 2013
07:11

Obhájci Kevina Dahlgrena, podezřelého ze vraždy rodiny v Brně, mají v sobě pořádnou dávku drzosti. V úterý u soudu v Alexandrii podání odvolání proti vazbě svého klienta. Jako by ještě někdo věřil, že je nevinný...

Fakt o odvolání zjistil český konzul ve Washingtonu František Vintr. Podle něj se odvolání týká oprávněnosti Dahlgrenovy vazby, nikoli samotného vydání do České republiky. V úterý tak začala běžet lhůta 60 dní, kdy má obžaloba možnost, aby se k dokumentu vyjádřila. Pak bude mít ještě měsíc na vyjádření sám Dahlgren.

Proces s Dahlgrenem by měl skončit 12. února

Proces rozhodování o Dahlgrenově vazbě by tak měl podle Vintra skončit 12. února. O stížnosti rozhoduje stejný federální soud v Alexandrii, který vazbu uvalil. Dahlgren je ve vazbě od květnového příletu na washingtonské Dullesovo letiště.

Podmínky pro vydání Dahlgrena byly splněny

I když nynější odvolání týkající se oprávněnosti vazby technicky nesouvisí s extradicí, sotva před jeho vyřízením americké ministerstvo zahraničí o Dahlgrenově vydání definitivně rozhodne. Soud v Alexandrii v září rozhodl, že podmínky pro Dahlgrenovo vydání do ČR byly splněny.

Vyvraždění rodiny

Dahlgren podle českých vyšetřovatelů v Brně-Ivanovicích usmrtil svou sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. Motiv činu není znám. Američan si následně vzal taxi z Brna do Vídně, odkud odletěl do USA. Během letu na něj české úřady vydaly zatykač a na jeho základě 23. května agenti FBI Dahlgrena zadrželi po příletu do Washingtonu. Američanovi hrozí doživotí.

xcarodejka ( 14. listopadu 2013 16:29 )

Od pohledu vadný magor a jeho soused též. Roidna ho neměla nechat bydlet. Jistě mu šlo o nějaké peníze, co takový "ukřivděný" magorek může dobrého udělat?

malavelka ( 14. listopadu 2013 16:23 )

I u nás je třeba úpravy zákonů, protože často dochází k rozporu s logikou selského rozumu a k rozporům s dobrými mravy. Takové zákony by měly být jistě protiústavní.

malavelka ( 14. listopadu 2013 16:22 )

Ono stačilo aby okolí nebylo jako Šípková Růženka, což je český nešvar, Určitě se nehcoval normálně a ten soused vypadá t Nikdo nic neviděl, neslyšel, nic neblyo jinak, vše normální. To je skoro reklama na beztrestné vraždění.

filuska77 ( 14. listopadu 2013 09:31 )

tady se jedná a fyzicky brutální vraždy a podezřelý je jasný, dá se mu to i dokázat. Určitě zanechal u té řezničiny dost stop. U PK je to podle mě stejné jenom ten jed se nedá tak jednoduše k podezřelému přiřadit, tudíž průkaznost bude nulová. Vazby netřeba pro PK všechno mu projde, nakonec ani ten paragraf o neposkytnutí pomoci ho nebude tížit. Je to neuvěřitelné PK ani právníka nepotřebuje a kdyby ano tak ho vyseká natotata. Určitě by lidé s tím nadšeně souhlasili.

jezulinka ( 14. listopadu 2013 09:30 )

Neměl by dostat vazbu ale rovnou křeslo a pěkně pomalu, aby si to mohl "vychutnat" tak jak museli zkoušet jeho oběti. Zvíře jedno!!!!

Zobrazit celou diskusi