Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rath běžným smrtelníkem: Už zase běhám po úřadech!

Autor: simao - 
12. listopadu 2013
13:45

"Jsem už vlastně soukromá osoba, žádný politik. Nemám žádný vliv," tvrdil David Rath při včerejším prvním proslovu na svobodě, kterého se dočkal po roce a půl vazby. Co nyní plánuje? Vrátit se k lékařské praxi. Ale nejprve vyrazil za manželkou, pak přespat k milence a dnes zpátky na snídani domů. A poté již starosti běžného smrtelníka. Třeba běhání po úřadech.

Proč soud Davida Ratha propustil po 18 měsících z vazby, stále není jasné. Na zveřejnění odůvodnění se čeká. Při dřívějších zamítnutých stížnostech proti vazbě však převládaly názory, že by Rath mohl utéct (protože má podle žalobce Jiráta v zahraničí ulité miliony), že by mohl ovlivňovat svědky a že by mohl pokračovat v páchání trestné činnosti. "Asi bych těžko pokračoval v něčem, co jsem předtím ani nedělal," tvrdil na včerejším brífinku po návratu do Hostivice Rath. A děkoval soudcům, že našli odvahu, vzepřít se údajným trendům a tlakům a propustili ho na svobodu.

Zároveň však Rath tvrdí: "Jsem připraven se všem omezením přizpůsobit stoprocentně..." Dá se totiž očekávat, že mu soud nařídí jistá preventivní opatření. Rath se však prý těší, že se bude moci lépe připravit i na svůj proces, ve kterém mu stále hrozí 12 let vězení.

Běhání po úřadech: Příjemná změna

Protože má nyní svobodu pohybu (a zabaven mu bude zatím patrně jen pas), chodí po Hostivici sem a tam, zdraví se s místními a kilometry už naběhal především mezi svým domem a bydlištěm milenky Horké. Za tou včera vyrazil i se svým synem Danielem, kterého však později odvedl domů, aby se však za milenkou opět s lišáckým úsměvem vrátil a věnoval ji svou první "svobodou" noc. Ráno však už zase zamířil za manželkou Evou. Na snídani. A po ní přišli starosti běžného smrtelníka. Rath se vydal do města, tentokrát na úřady. A viditelně si užíval vycházky za slunečného počasí.

Chystá se i do ordinace

"Ano, počítám s tím, že nastoupím do své ordinace, která teď byla zajištěna mojí manželkou," dodal pak Rath, co by nyní chtěl dělat. Alespoň jeden den v týdnu má v plánu ordinovat. "Hlavně bych se teď ale chtěl věnovat své rodině," upozornil. Má přitom rodiny dvě. s manželkou Evou syna Daniela, s milenkou Renátou Horkou malého Filipa.

bersimalinecka ( 12. listopadu 2013 15:51 )

no tYpuju,že mu je ajckrajc co si kdo myslí o jeho dvou rodinách.Kdo z nás to má? A toho ING lva co mi tady lítá s kurzorem bych s chutí kopla pod ocas Pomalu nikdo nekupuje tisk tak strkají ty přiblblé reklamy na internet!

borka30 ( 12. listopadu 2013 15:21 )

není sám, Vágner to též tak nějak má.

sores ( 12. listopadu 2013 15:08 )

Ráth je hodně malá ryba v Česku. Mnohem větší zloději chodí po svobodě, díky jen českému bordelu a korupci.Proto Ráthovi

franckajagrova ( 12. listopadu 2013 14:33 )

Stačí že má pod jednou střechou oba syny od různých matek ! Alespoň tentokrát to tak bylo !

imperatorcaligula ( 12. listopadu 2013 14:27 )

Dejf je prostě borec. Ale ještě větší king by byl, kdyby nikam neběhal a měl obě pod jednou střechou, v jedné ložnici

Zobrazit celou diskusi