Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zpívající politik: Místo metelesku blesku smrdutou tresku nedám!

Tomáš Úlehla zpíval hymnu s kolegy
Tomáš Úlehla zpíval hymnu s kolegy  (Autor: Slávka Červená)
Autor: simao - 
11. října 2013
05:58

Exposlanec ODS – Tomáš Úlehla, nehodlá slevit z pověvku „metelesku blesku“, který zpívá v předvolební hymně bloku Hlavu vzhůru. Za toto spojení ho chce žalovat Zdeněk Svěrák. Podle známého herce ukradl Úlehla popěvek z filmu Marečku, podejte mi pero. A rázem se rozjela nečekaná mela.

Exposlanec za ODS Úlehla text své předvolební hymny bloku Hlavu vzhůru rozhodně měnit nemíní a domnívá se, že nepochybil. Udělal by to v případě, že by Zdeněk Svěrák měl spojení ve scénáři zapatentované nebo soud rozhodl jinak. „Něco nového bych složil za dvě minuty. Asi bych tam dal smrdutou tresku, protože to by mě vždy zůstala pachuť v ústech při této vzpomínce,“ řekl včera Úlehla Blesku.

Filmy údajně nikdy moc nesledoval a kaje se, že si Svěrákův snímek dobře nazapamatoval. „Kolegové budou hodně jezdit na mítinky a já jsem dost zaneprázdněný, tak jsem se rozhodl s nimi být symbolicky. Text jsem složil při jízdě mezi Prahou a Zlínem. Netušil jsem, že vyvolá takový zájem,“ konstatoval. Podle jeho slov uznává Svěrákovo umění celá jeho rodina a věří, že se na to lidé dovedou dívat s nadhledem. „Vždyť v písničce nevyzýváme, koho volit, jen aby měli lidi hlavu vzhůru a to byl měl mít přece každý Čech,“ pokračoval. Spojení „metelesku blesku“ prý zná od dětství. „Na tomto sousloví jsem ve Zlíně vyrůstal a dokonce jsem si myslel, že si to zpívala ve filmu i Saxana,“ smál se.

Video Tomáš Úlehla a jeho metelesku blesku, které pobouřilo Zdeňka Svěráka - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Třicet tisíc pro Paraple není předomluvenka

Blok, do kterého Úlehla vstoupil, poslal Centru Paraple, které Svěrák podporuje, 30 tisíc. „Není to rozhodně žádná předomluvenka. Na charitu přispívám už 15 let a byl jsem rád, že se přidali i kolegové. Není to suma úplně symbolická a nahrál jsem i panu Svěrákovi. Třeba se přidá a Paraple bude bohatší,“ pokračoval. Úlehlu potěšilo, že znělku „metelesku blesku“ má dnes v mobilu kde kdo. „Dozvídám se, že kdo ji v Praze nemá, není in. Jsem recesista, zvažuji, zda neudělat setkání metelsků s výtěžkem pro Paraple,“ dodal.

reeh ( 11. října 2013 16:45 )

Svěrák ztratil nadhled. A to je zlé ...... http://vtipy.netroof.eu/item/13967/neni-nutno/

reeh ( 11. října 2013 16:43 )

Tak, tak ...... http://vtipy.netroof.eu/item/13917/podavani/

e.44 ( 11. října 2013 15:17 )

Jo, zkus taky sama něco udělat ať můžeš taky kritizovat a nejenom to, že oni můžou, druhým závidět

pavlushka12 ( 11. října 2013 14:17 )

Klasický český přístup - jakákoliv snaha se nevyplácí. Zkuste sami něco udělat a potom kritizujte druhé ...

zadnice ( 11. října 2013 11:42 )

Mám dojem, že jako bývalý člen ODS je mimo jiné také namočený v solárním byznysu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa