Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kamarád Radka, který zemřel v Turecku, tvrdí: Byl to únos!

Autor: ljš - 
3. září 2013
05:03

Smrt podnikatele Radka B. (†35) v Turecku šokovala celé Česko. Okamžitě se vynořily spekulace, zda mladý podnikatel na cestě z hotelu na letiště zemřel přirozenou smrtí, nebo se stal obětí trestného činu. Blesk.cz se ozval Bémův známý, který je přesvědčený, že ho v Turecku unesli a zavraždili.

"Věřím, že byl unesen. Vylákali ho, aby odcestoval zpět kvůli obchodu, měl sebou k tomu i podklady, a myslím že byl donucen podepsat smlouvy a poté ho zavraždili," řekl Blesk.cz kamarád Radka B., který s ním i obchodoval, ale přál si zůstat v anonymitě.

Harrachovský podnikatel byl v Turecku nejprve s rodinou na dovolené. S manželkou Lenkou a jejich šestiletým Radečkem se sice vrátil do Česka, záhy ale odletěl pracovně zpátky do Istanbulu. Naposledy byl viděn, jak opouští v neděli 16. června v 11:51 hotel Olypiyat a nastupuje do taxíku. Na letiště, odkud v 16:35 odlétala jeho linka do Prahy, už však nedorazil. Jeho tělo bylo nalezeno až o necelé tři měsíce později.

"Byla jistě vydírána i jeho manželka, ihned po zmizení manžela totiž prodala auto Audi Q7 a údajně se chtěla zbavit i dvou penzionů, které s manželem vlastnili. To ale nevím jistě," dodává zdroj. "Dle jeho nejbližších přátel byl již delší dobu nervózní a soustředil se na jiný druh obchodu, než dělal do té doby," dodal.

Právě Radkova manželka Lenka založila na Facebooku skupinu, která měla pomoci jejího manžela najít. Ještě několik dní po osudné neděli zde všichni věřili, že se Radek nejspíš připletl do tamních nepokojů a byl omylem zatčen policií. Pak už se v ní Lenka ale odmlčela a až na konci srpna zde prostřednictvím rodinného přítele oznámila krutou zprávu: Radka našli v Istanbulu mrtvého...

 



gogo ( 10. září 2013 17:18 )

Dnes není panna ve formě. Že by již nebyla pannou ?

rumovapalice ( 3. září 2013 13:23 )

eště š.ukáš? Mr. Downe??

direct1 ( 3. září 2013 09:43 )

Tak nějak!Spekulace, vůbec neví jak zemřel, ale hlavně že o tom napíšou článek. A tuším, že nebude poslední.

ninga ( 3. září 2013 07:59 )

ninga ( 3. září 2013 07:59 )

a zase ta čivava!

Zobrazit celou diskusi