Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Manželka mrtvého podnikatele v Turecku Lenka: Smutek zahání prací!

Autor: sch - 
3. září 2013
12:14

Osud si nevybírá a jinak to bohužel není ani v případě Lenky Bémové. Tělo jejího manžela našli před pár dny v Turecku. Na syna Radečka (6) i na tříhvězdičkový penzion zůstala sama! A protože složenky se neptají, první dny smutku místo v ústraní tráví prací!

Na tříhvězdičkový penzion v Harrachově pojmenovaný po ní bude paní Lenka zcela sama. Středně velké ubytování, které pojme až 24 lidí do osmi pokojů, bude tak muset utáhnout jedna jediná žena. Vrásky jí to bude dělat o to spíš, že kromě spousty starostí bude sama i na výchovu šestiletého syna Radečka.

Smutek zahájila prací

Paní Lenka tráví první dny smutku po manželovi, kterého našli mrtvého v Turecku, v práci. Blesk.cz zavolal do penzionu Lenka. Telefon zvedla žena, z jejíhož hlasu už po první vteřině byl cítit smutek. Hlas nepatřil nikomu jinému než samotné Lence Bémové.

„Nezlobte se, nebudu se k tomu vyjadřovat,“ reagovala stručně na vyjádření soustrasti a položila telefon. Není se čemu divit. Po dvou měsících doufání, že se její manžel pouze někde zatoulal, přišla ta nejhorší zpráva. Našli ho mrtvého v Istanbulu, kam pracovně odletěl krátce po jejich dovolené. Už se ale nevrátil.

Penzion chtěla prodat

"Byla jistě vydírána i jeho manželka, ihned po zmizení manžela totiž prodala auto Audi Q7 a údajně se chtěla zbavit i dvou penzionů, které s manželem vlastnili. To ale nevím jistě," řekl Blesk.cz důvěryhodný zdroj.

Ministerstvo mlčí

„Nemáme žádné další informace,“ řekla Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová s tím, že už žádné další informace podávat, stejně jako v případě otravy v Egyptě, nebude. Neví se tak tedy ani to, jestli proběhne pitva v Turecku, nebo kdy a hlavně jestli vůbec převezou tělo mrtvého podnikatele zpět do Česka.

Stovky kondolencí

Na facebookové stránce, která vznikla v době, kdy se začal mladý podnikatel pohřešovat, se vyrojily stovky vyjádření upřímné soustrasti, za které i samotná Lenka Bémová přímo na stránce poděkovala. „Mnohokrát všem děkuji za pomoc a projevenou soustrast,“ napsala v sobotu 31. srpna v 10 večer.

dynaty ( 3. září 2013 15:53 )

asi je neživili jen ty penziony,když v Turecku byl služebně.Pokud prodávala auto a ty penziony,tak pochybuji,že k vůli vydírání,teď,když je manžel mrtvý,tak by snad promluvila.Vím,že nic nevím, tak kdo ví,ať napíše

popocatepetl ( 3. září 2013 13:47 )

Pokud se někdo zeptá, jestli to není špatně, že si u nás ze dvou malých penziónů ve středisku, které na mapě evropské smetánky není a nebude - a to píšu jako člověk, který do Harrachova opravdu rád jezdí! - nevydělá na luxusní šesti-, osmi-, nebo dvanáctiválec SUV nejdražší značky světového koncernu, odpovídám: Ne, není to špatně. Nejsme v Německu nebo Rakousku a Harrachov není v centru Alp. Nikde jinde v Evropě si majitel dvou malých penziónů čistě z jejich provozu na toto auto nevydělá (a v Rakousku jen v některých alpských střediscích). Natož mimo Evropu. Ve většině západoevropských zemí si majitel dvou malých penziónů na takové auto u banky ani nepůjčí, leda tak u nějakého místního Providentu, podobně jako u nás ...

popocatepetl ( 3. září 2013 13:42 )

Je to samozřejmě tragédie. Fakt ale je, že z provozu 2 malých penzionů v Harrachově si v dnešní době na Audi Q7 + provoz rodiny v žádném případě nevyděláte. Ani na leasing ne. Možná na nějaké hodně ojeté. Příliš mnoho lidí přeceňuje své ekonomické možnosti, aby si namasírovali ego, a nekončí to vždy dobře.

popocatepetl ( 3. září 2013 13:28 )

Jenže ono to obecně není vyloučené. Vydíráni jsou, nebo aspoň v 90. letech byli, i slušní lidé, kteří ani nikde nic nedlužili, ale někomu se zdálo, že by z nich mohlo něco kápnout. Peníze (třeba výpalné), zakázka, veřejná zakázka, ...

nika70 ( 3. září 2013 13:23 )

Jste hyeny, které se živí tragédiemi druhých. Proč o té paní vůbec píšete, proč ji otravujete? Kondolovat po telefonu??? Na co si to hrajete? Jen chcete tahat rozumy z druhých a přiživovat se na jejich smutku. Doufám, že jste na sebe náležitě hrdí?! Kéž by se vám stalo to stejné. A pěkně vás ve smutku drit a otravovat, fotit. Tak dlouho, dokud se úplně nezhroutíte. Protože o to vám jde. Aby jste pak zase mohli psát o tom, jak se z tragédie pozůstalí hroutí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání