Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nacistickou zrůdu postavili konečně v 92 letech před soud: Bruins byl dobrovolník SS-Waffen!

Autor: shp - 
2. září 2013
22:33

Když v roce 1941 obsadilo nacistické Německo jeho rodné Nizozemsko, naverboval dobrovolně k jednotkám SS-Waffen! Poté Siert Bruins bojoval proti vlastnímu národu a je podezřelý z vyhlazení členů odboje. V 92 letech byla konečně nacistická zrůda postavena před soud.

I když se narodil v Nizozemsku, po pro nacisty příkladné službě získal v Německu občanství. Bruins naverboval dobrovolně do jednotky SS-Waffen, která pátrala po příslušnících nizozemského odboje i Židech. Když je dopadli, poslali je na smrt do koncentračních táborů nebo popravili.

Střelil ho čtyřikrát do zad

„Budeme se jistě držet taktiky ke všem obviněním mlčet,“ prohlásil před začátkem procesu nacistův obhájce Klaus-Peter Kniffka. Bruins však u soudu bude odpovídat na všechny ostatní otázky. Nacista je hlavně obviněn z popravy vůdce odboje, kterého střelil čtyřikrát do zad. Hrozí mu doživotní vězení.

abstergo ( 3. září 2013 00:24 )

Snad NARUKOVAL, ne? "Naverbovat" se pojí se 4. pádem - koho, co! Zaměstnáváte nějaké cikány ze zvláštních škol, nebo co?

namoroman ( 2. září 2013 23:49 )

Ten stařeček vypadá jako by neumněl do pěti napočítat... Možná fakt už neumí Možná už ani nechápe co se to kolem něj děje. Měl by dostat aspoň dvacet let na tvrdo s velmi přísným dohledem aby neutekl.

c3rb3r0s ( 2. září 2013 23:26 )

Doživotní vězení? Tak to bude za měsíc venku.

Zobrazit celou diskusi