Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Izrael vyšetřuje své vojáky: Ve službě tancovali v palestinské diskotéce na Gangnam Style!

Autor: shp - 
30. srpna 2013
07:40

Jakmile zaslechli z klubu linoucí se tóny megahitu PSY – Gangnam Style, nemohli odolat a museli si jít zaskotačit na diskotéku. Problém však je, že jsou členy izraelské armády a ve službě dováděli v palestinském klubu. Vojenskému vyšetřování se tak nevyhnou.

Izraelská armáda s největší vážností vyšetřuje hlídku z elitní brigády, která si odskočila zatančit na palestinskou diskotéku. Uvedl to izraelský list The Jerusalem Post. „PSY si může připsat další úspěch. Jeho hudba přinejmenším na pár minut usmířila dva národy, které spolu válčí desítky let,“ poznamenal polský list Gazeta Wyborcza o diskotékovém bratříčkování, které se díky záznamu z mobilního telefonu dostalo na internet.

PSY si zaslouží Nobelovu cenu za mír

V debatě k záběrům také zaznělo, že by si PSY zasloužil Nobelovu cenu míru. Ale jakmile veselé juchání odvysílala izraelská televize, vypukl průšvih. Prý inkriminovaný bar navštěvují i přívrženci radikálního palestinského hnutí Hamas, a tak se na tančící vojáky snesl příval kritiky, že se vystavili zbytečnému riziku. Armáda zatím tanečníky postavila mimo službu, než ukončí vyšetřování.

Tanec zvládá i Obama

Rapper PSY se proslavil videoklipem Gangnam Style, který se stal nejsledovanějším videem na YouTube. Klip doprovázejí bláznivé pohyby, které připomínají jízdu na koni. I americký prezident Barack Obama se před časem pochlubil, že tanec díky svým dcerám "docela dobře" ovládá. PSY učil svůj "koňský tanec" například generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna.

annakarenina ( 30. srpna 2013 14:01 )

huhu: ty mas krasne jmeno. Vzdy me rozveseli.

majojo ( 30. srpna 2013 08:40 )

Filištíni

majojo ( 30. srpna 2013 08:39 )

Negramoti bulvární: Že spolu Izraelci a Palestinci válčí několik desítek let? Ve vší skromnosti i dovolují připomentout, že starozákonní Fáilištínni nebyli nic jiného než Palestici.

jana999 ( 30. srpna 2013 08:12 )

koukám palestinci jak jsou falešní, svý ženský zahalují a cizí zotročují v klubech

hu2hu ( 30. srpna 2013 07:54 )

"Gangnam Style bude stát izraelské vojáky nejspíš pořádně draho". (komentář k fotce) Tohleto "Navracení lesku novinářskému povolání" je fuška.

Zobrazit celou diskusi