Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Haló, tady papež! František po telefonu utěšoval ženu, znásilněnou policistou

Papež František si občas krátí dlouhou chvíli tak, že volá věřícím a nabízí útěchu i radu
Papež František si občas krátí dlouhou chvíli tak, že volá věřícím a nabízí útěchu i radu  (Autor: Reuters)
Autor: simao, ČTK - 
28. srpna 2013
08:11

Haló, tady papež. Papež František. I to se může doslechnout běžný smrtelník ve svém telefonu. Na veřejnost pronikly příběhy, jak nový papež volal devatenáctiletému studentovi a nabízel mu tykání, nebo oslovil po telefonu policistou znásilněnou Argentinku. Způsobilo to pozdvižení. A italské deníky již začaly radit, jak reagovat, pokud právě vám papež zavolá!

Papež František okouzlil masy svým neformálním stylem, jednoduchostí a smyslem pro humor. Překvapuje však dál. Osobně totiž volá lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci! V neděli neváhal poskytnout telefonickou útěchu Alejandre Pereyro (44) z argentinské Córdoby, kterou znásilnil policista.

Nešlo však o telefon tak úplně na slepo, žena napsala papeži e-mail s žádostí o pomoc. A nejvyšší představitel katolické církve se jí skutečně ozval. "Asi v půl čtvrté odpoledne mi zazvonil mobil. Když jsem ho zvedla a zeptala se, kdo volá, ozvalo se: 'Papež.' Nemohla jsem tomu uvěřit," svěřila se Argentinka novinářům. Rozhovor podle ní trval 30 minut a týkal se "víry a důvěry". Alejandra přitom papeži vylíčila, že poté, co policistu udala, se stala terčem nátlaku a výhrůžek ze strany úřadů. "Papež mě velmi pozorně vyslechl," ocenila oběť znásilnění a dodala, že nyní udělá vše pro to, aby navštívila Vatikán. Nejvyšší představitel katolické církve jí prý slíbil, že ji přijme.

Můžeš mi tykat, řekl papež mladíkovi (19)

Podle agentury APA naposledy poskytl František telefonicky útěchu italské matce, jejíhož syna v červnu zastřelil jeho spolupracovník. Předtím volal třeba bratrovi (51) zastřeleného zaměstnance benzinové pumpy ze severoitalského města Pesaro, který je upoután na kolečkové křeslo, nebo mladému Stefanu Cavizzovi (19), který papeži zanechal vzkaz po velké mši v papežském letním sídle Castel Gandolfo. Papež se mu údajně představil: "Jsem papež František, můžeš mi tykat. I Ježíš a apoštolové si tykali"

Italský deník varuje: Co dělat, když zavolá papež?

Italský deník Corriere della Sera proto vydal upozornění, že lidé, kteří se se svými strastmi či osobními vzkazy na papeže Františka obracejí, by zkrátka kdykoli měli počítat s tím, že jim papež opravdu zavolá. "Buďte připraveni, obzvláště pokud zazvoní telefon na pevné lince," uvádí italský deník a připomíná, že papež má slabost pro volání staromódním způsobem.

Deník radí, aby dotyčný nejprve poslouchal a pak mluvil. Důležité je prý vyhýbat se nevhodným tématům, jako je vatikánská politika a skandály. A přestože papež rád nabízí tykání, volaný by mu měl přece jen dál uctivě vykat. Není však prý nutné oslovovat papeže nějakými tituly. "Stačí být přirozený. Kdyby se chtěl papež nudit, volal by ministrovi," uzavřel s humorem autor článku.

pismis ( 28. srpna 2013 12:48 )

Dovoluji se zváti Katoličkou a vy?

alex0800 ( 28. srpna 2013 12:30 )

A pohany zavleče do církve.. ;-) Papežem pro všechny lidi je věc krásná, leč musí pro ty lidi mít motivaci aby nehřešili, aby měli chuť vstoupit do církve Ježíše Krista.. Leč pokud Vám nevadí, že koná jako satanista, a je tedy úplným opakem toho, kým by měl být.. Pokud Vám nevadí klanět se kříži se šelmou a plivat tak do očí našeho Spasitele... Nemám slov, pokud se považujete a skutečného křesťana.. To by jsme mohli příště uctívat zednářského Všehomíru, což je jen jiné jméno Luciferovo.. Ale vždyť to musíte znát, tedy pokud jste věřící.. Bůh s Vámi, pomodlím se za Vás.

pismis ( 28. srpna 2013 12:21 )

Mě se to líbí Dostává svému slovu, že bude papežem pro všechny lidi!

nojasne ( 28. srpna 2013 10:13 )

Doporučuji Vám vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

alex0800 ( 28. srpna 2013 08:40 )

Tak to je ten "velmi hodný" černý papež, co již světu představil NOVÝ KŘÍŽ (stačí zadat do google, první odkaz a pochopíte) s Šelmou?? On tedy těch prohřešků má již více, ale toto je Znamení přesně jak 2000 let staré proroctví hlásá.. I proroctví od posledního žijícího Proroka (který přijme poslední proroctví před Soudem) se o tomto zmiňuje!! Lidé, tento člověk znesvěcuje církev satanskými praktikami s Šelmou.. Bohužel, leč dle Malachiášova proroctví již další znesvěcovač nepřijde a to nám budiž útěchou. Musíme následovat čisté duchovní a né zástupce Šelmy, ale to každý dobrý člověk vycítí. Nezapomínejte, že propaganda propaguje vždy tyrany, vrahy a jiné služebníky temnot.. Zřejmě i zde není výjimky. Už jsme těch *ismů zažili dost na to, abychom začali používat svá srdce! Je smutné, že zástupcem hlasu živého Boha se stal praktikující satanista, leč on i další jeho souputníci vědí, že jim ta jejich "moc" dlouho nezůstane, neboť dobro již mnohokrát v historii vyhrálo a temnota pal zmizela na slouhou dobu ze světa.. Jiné to nebude ani nyní.. Bůh s Vámi dobří lidé i lidé hledající Pravdu.. Každý budeme mít svých 15 minut, leč nikoliv v TV, jak se za mnoho let tento fakt zdeformoval pod nátlakem okultismu.. Ale bude to 15 minut s Ježíšem, který nám dá nahlédnout do našich duší svým čistým pohledem.. Je to Dar a tak si ho važme a nebojme se.. Strach vyžaduje Zlý.. Proto svět připomíná peklo.

Zobrazit celou diskusi