Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Papež vymítal ďábla? Dal nemocnému ruce na hlavu a ten se začal třást!

Papež František čelí podezření, že v tomto případě prováděl exorcismus.
Papež František čelí podezření, že v tomto případě prováděl exorcismus.  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
22. května 2013
15:55

VIDEO: Papež František vzbudil vášnivé spekulace poté, co žehnal nemocnému poutníkovi (43) z Mexika. Muži na invalidním vozíku totiž položil obě ruce na hlavu a začal se modlit. Podle některých médií však šlo o postup praktikovaný exorcisty, tedy vymítači ďábla! 

Světová média mají další senzaci, spekulují totiž, zda je nový papež František exorcistou! Na tuto myšlenku je přivedly záběry z nedělní mše na Svatopetrském náměstí.

Papež přistoupil k poutníkovi Ángelovi (43), který seděl v kolečkovém křesle. Debatoval chvíli s jeho doprovodem a poté mu položil na dlouhých 15 sekund ruce na hlavu. A spustil modlitbu, během které se muž několikrát zatřásl. Na konci žehnání se pak uvolněně sesunul do křesla.

„Exorcisté, kteří viděli tyto snímky, nemají pochyb - šlo o modlitbu za vyhnání ďábla,“ oznámil římskokatolický televizní kanál TV 2000, který provozuje italská biskupská konference.

Myslí si to i italský teolog Giulio Maspero. Sám byl svědkem desítek vymítání ďáblů a Františkovo požehnání bylo prý podobné tomu, co viděl. Minimálně šlo prý o modlitbu, která měla „osvobodit mladého muže ze zajetí démonů.“

Z exorcismu podezřívala média ostatně i papeže Jana Pavla II. Vatikán však rázně vyloučil, že by byl on či František vymítačem. Třesení muže prý způsobila jeho nemoc. „Papež František neměl v úmyslu provádět exorcismus. Stejně jako to dělá vždycky s nemocnými a trpícími, jen se za muže, který mu byl představen, pomodlil,“ tvrdí vatikánský mluvčí Federiko Lombardi.

rudyptak48 ( 22. května 2013 22:43 )

Bohužel más redaktoři Blesku pořád přesvědčují, že by měli vrátit vysvědčení ze základní školy. A k samotné podstatě vymítání (ne vymýtání) ďábla... Ježíš to dělal také, a dovolil to i svým učedníkům. Tak proč by to nemohl zkusit i zástupce apoštola Petra? A jak je vidět z videa, netrvalo mu to ani tak dlouho, jak se uvádí v některých amerických filmech typu exorcista.

zelena.karkulka ( 22. května 2013 21:11 )

Bylo to včera na CNN a Aljazzera

zelena.karkulka ( 22. května 2013 21:11 )

To bylo spíš naopak,ne?

kocour03 ( 22. května 2013 17:56 )

Vymýtání ďábla ?! To má autor spíš vymeteno v hlavě.

wrunx ( 22. května 2013 17:20 )

Třeba tomu ďáblovi hrozil že bude muset platit mýtné tak dlouho, až ho vymýtal

Zobrazit celou diskusi