Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Neuvěřitelné štěstí: Němec našel prsten s diamantem v bramboře

Autor: geo - 
23. srpna 2013
23:03

Hans Herrmann (72) našel opravdu kuriózní bramboru. Byl do ní zarostlý prsten. Zlatý šperk ztratila jeho žena před třemi lety a teď se k ní jako zázrakem vrátil zpátky.

Hans Herrmann z malé vesničky Karbach v Německu chtěl jen zkontrolovat, jak mu rostou brambory. Po prvním kopnutí rýčem si všiml, že se v zemi něco blýská a ke svému velkému překvapení vytáhl zlatý prsten zarostlý v bramboře.

Prsten ztratila jeho žena Frieda před třemi lety. Hledali ho v celém domě, ale nenašli, přesto Hans nevzdával naději, že se prsten musí jednou objevit.  Prsten musel Friedě sklouznout z prstu při škrabání brambor a se slupkami ho vyhodila na kompost. Z kompostu se prsten dostal jako hnojivo zpátky na záhon s bramborami. Kruh se uzavírá.

Dar od dcery

Prsten z bílého a žlutého zlata v cenně 1200 euro je ozdobený měsíčním kamenem a dvěma diamanty. Pro Friedu má ale cenu mnohem větší, protože šperk dostala k padesátinám od své dcery, která pracuje jako zlatnice a je to její vlastní práce.

Prsten v ledničce

Frieda si prsten na svou ruku ještě nějakou dobu nenasadí, bramboru ozdobenou drahocenným šperkem nechává v ledničce jako kuriozitu, kterou předvádí sousedům z Karbachu i novinářům. „Brambora je stejně moc malá, nic bych z ní neuvařila“ vysvětluje žena, „až seschne, tak ji vyhodím.“


 „Škoda, že z něj nevyrostly nové prsteny“ vtipkuje manžel Hans.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi