Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Komentář: Nové tváře ODS alias Ali Baba a 40 loupežníků

Na hledání nových tváří ODS lze použít metodu "zarostlý Petr Nečas"
Na hledání nových tváří ODS lze použít metodu "zarostlý Petr Nečas"  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Aleš Půček - 
21. srpna 2013
17:44

Petr Nečas se buď rozhodl živit po odchodu z politiky jako komparzista ve filmu Ali Baba a čtyřicet loupežníků, nebo přišel při úterním rozpouštění Poslanecké sněmovny na originální způsob, jak čelit hrozbě, že jeho ODS zůstane po předčasných volbách před branami Parlamentu. 

Nač složitě hledat nové tváře, stačí použít metodu „zarostlý Petr Nečas“ a pozměněnou vizáží nechat zapomenout na drobné škraloupy, které každého úspěšného politika v očích voliče provází. Ve straně totiž stále zůstává spousta talentů, jejichž potenciál může dovést stranu ke stejně světle modrým zítřkům, jaké strana zažívala v minulosti.  

Identifikaci Topolánka zabrání plnovous a plavky

Příležitost k velkému comebacku do vedení strany by mohl dostat Nečasův předchůdce Mirek Topolánek. Je tady sice ten malér s obrněnými transportéry Pandur, kdy si měl jeho kamarád a nejbližší spolupracovník Marek Dalík říct o úplatek půl miliardy, ale od čeho slouží maskující plnovous. Jen by si musel Topolánek dávat pozor, aby ho zase někdo nevyfotil bez plavek, jak se mu to stalo v Toskánsku ve vile jeho dalšího přítele Berlusconiho. Usnadnila by se tak Topolánkova identifikace.

Horolezec Kolibřík rozesmál Sněmovnu i Pražany

Vrchním komikem nových tváří ODS by se podle posledních projevů ve Sněmovně, kdy mluvil o vnadách své manželky, masturbaci i sebevraždě, mohl stát Janouškův kolibřík Pavel Bém. Ten si během primátorování v Praze přišel ke sbírce luxusních hodinek za půl mega či nesčetným výletům na vrcholky hor a Praha pro změnu na dosud nedostavěný Tunel Blanka za 36 miliard. Pražané se tomuto výhodnému obchodu smějí dodnes a bylo by škoda o takový talent přijít.

Blb z Horní Dolní spojkou ke Klausovi

Na stínového ministra kultury by se hodil bývalý místopředseda ODS David Vodrážka. Toho sice Mirek Topolánek nepřímo označil za blba z Horní Dolní, ale Vodrážkův výrok, kdy označil návrh nové budovy Národní knihovny od architekta Jana Kaplického za chrchel, by mohl imponovat Václavu Klausovi a to se v ODS stále počítá.

Odborník na obranu Aleš Řebíček

A byla by škoda nevyužít zkušeností bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka.  Expert na přidělování zakázek jeho bývalé společnosti Viamont záhadně přišel ke stovkám milionů. Část z nich investoval do vlastnictví fotbalové Slavie. Pořádnou dálnici její obranou si v posledním ligovém kole postavily Teplice, když sešívaný válec semlely 7:0. Že by se Aleš Řebíček chystal při případném návratu zaměnit ministerstvo dopravy za ministerstvo obrany? To by byl teprve debakl.

ODS má v záloze i Julínka a Kocourka

ODS zkrátka nemusí propadat skepsi, i když to s novými tvářemi vypadá všelijak. Resuscitovat je možné všechno a s oživováním by mohl pomoci i legendární Tomáš Julínek, jehož umění vysvětlit nutnost zdravotnických reforem a zavedení poplatků trumfne snad jen argumentační závrať bývalého ministra průmyslu Martina Kocourka.

Přiznat se v přímém přenose, že tajemných 16 milionů na účtu matky, jsou jeho peníze, které se snaží při rozvodu „odklonit“ od manželky, chce pravého a čestného chlapa. Přesně takové naše republika potřebuje a ODS má podobných starých tváří na skladu stále víc než dost.

henryj ( 22. srpna 2013 10:46 )

Ta fotka je super.To jsou ale držky!!!Rád bych jim do těch ptáků nakopal.

pepen ( 22. srpna 2013 10:37 )

Nový zákon o nabití majetku!!!Všechny politiky prověřit a zbytek podnikatelů a lobistů!!!!A poté sebrat majetky pokud neprokáži původ peněz a majetku!!!!Obnovit zákon smrti!!!!!Poté všechny ty nestvůry zlodějský pověsit!!!!Jinak to nepůjde v této zemi!!! A nové zákony!!!!!!!!!Nejsme právní stát-džungle Evropy-jak tvrdí sousedé-Němci,Rakušané atd!!!!!

123automobil ( 22. srpna 2013 09:23 )

123automobil ( 22. srpna 2013 09:22 )

123automobil ( 22. srpna 2013 09:21 )

Zobrazit celou diskusi