Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Družstevník Zeman chce poroučet větru dešti! Velet tomu bude Čuba?

Autor: Aleš Půček - 
30. srpna 2013
05:31

Názor: Před prezidentem Zemanem poslušně panáčkuje vláda i část ČSSD. Podle jeho čtvrtečního projevu na tradiční Země živitelce je mu to ovšem málo a rozhodl se poroučet i větru, dešti. Nebo minimálně chování nakupujících. Ti by dle něj mohli chodit již brzy nakupovat do nově zřízeného Národního obchodního řetězce. Jaká by byla jeho tajná zbraň? Prezidentem udělovaná ochranná známka: Milošovy potraviny, ze kterých nehodíte šavli?

Na výstavě zemědělských produktů, která se každoročně koná v Českých Budějovicích, se prezident mezi vínečkem, slivovičkou, pivem i sklenicí mléka zasnil nad českým zemědělstvím a v duchu se vrátil do dob svého mládí.  Navrhl vytvořit velký Národní obchodní řetězec, tedy jakési novodobé družstvo, na bázi již existujícího řetězce COOP.

Nákupy nařízené dekretem?

To by mělo konkurovat velkým nadnárodním řetězcům. Jistě bohulibá myšlenka, která by mohla podpořit regionální prodejce. Řídit by jej mohl například Zemanův poradce a veterán slušovického JZD František Čuba. Jak chce ale Zeman lidem nařídit, kam budou chodit nakupovat? Dekretem? Nebo dotovanými cenami, které v konečném důsledku zaplatí všichni?

To je samozřejmě nesmysl, ale protože Zemanova vláda odborníků stínového premiéra Rusnoka, již začala o návrhu svého guru vážně diskutovat, musí mít Zeman v zásobě tajný trumf. Potraviny dostupné v Zemanově národní obchodní síti, by tak mohly být například nositelem Prezidentovy ochranné známky:  Milošovy potraviny, ze kterých nehodíte šavli!

Milošovy potraviny, ze kterých nehodíte šavli!

Prvními kandidáty na udělení této prestižní značky mohou být:

Becherovka podle starého receptu (současnou s jiným obsahem cukru Zeman nepije)
Slovenská borovička Livia (věnovaná slovenské velvyslankyni Lívii Klausové)
Pivo SPOZ (Speciální akce pro členy Zemanovců 10 procentní sleva)
Prezidentský balíček poslední záchrany: Zabíjačková polévka, tlačenka, ovar, jitrnička a brambory na loupačku s máslem, 6 skleniček vína a tři panáky slivovice (Obvyklá prezidentská denní dávka povolená ministrem zdravotnictví. Pozor: Nevhodné pro cukrovkáře).

Před plným spuštěním tohoto velkolepého projektu bude každopádně lepší, když jej Miloš Zeman nechá otestovat i v jiném prostředí než v hradní jídelně.

enriko ( 31. srpna 2013 09:11 )

Táhni do háje. Tady mají všichni peněz dost i bez tebe.

zirafa ( 30. srpna 2013 21:33 )

andreslawicky: ožrala z Hradu, ano, to je trefné a pravdivé pojmenování Havla......

hedvikaguttova ( 30. srpna 2013 20:06 )

Buďte zdrávi. Letos koluje po internetu nová forma přivýdělku, velice snadná na pochopení! Sama si takto vydělávám už od května a je to perfektní. Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak toho využívám na maximum Je to z návodu DveStrany.cz

enriko ( 30. srpna 2013 19:52 )

Jezdím pro mléko na farmu, mají tam automat už asi 2 nebo 3 roky a litr výborného plnotučného mléka za 12,-Kč. A lidem se vyplatí jezdit auty, protože cena výborná a kvalita rovněž.

enriko ( 30. srpna 2013 19:48 )

Vsadil na to a vyšlo mu to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa