Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nagyovou z ODS nevyhodili, pouze jí doporučili zvážit členství!

Jana Nagyová žije s Petrem Nečasem. Oba nadále zůstávají i v ODS
Jana Nagyová žije s Petrem Nečasem. Oba nadále zůstávají i v ODS  (Autor: ČTK, Foto Blesk - Pekárek, Hurda, Pecák)
Autor: simao, ČTK - 
19. srpna 2013
21:35

Její kauza stála kariéry nyní již bývalého premiéra Nečase, jejího milence.Jana Nagyová má navíc na krku obvinění, kvůli kterým může jít na pěkných pár let sedět. Přesto ji oblastní sdružení ODS, do kterého patří, ze strany nevyloučilo, ani nepozastavilo její členství. Nagyová dostala pouze doporučení...

Je to poměrně překvapivá informace. Na druhou stranu oblastní sdružení ODS Prahy 13 patrně ctí presumpci neviny. Trestně stíhaná Nagyová ještě ve své kauze nestanula před soudem, ani nebylo vzneseno oficiální obvinění. A tak ji ani nevyloučili ze strany. 

Bývalé šéfce kabinetu Petra Nečase její domovská buňka ODS pouze doporučila, aby pokračování svého členství ve straně sama zvážila., resp. "aby zvážila možnost pozastavení členství v ODS". Vyplývá to z usnesení oblastní rady očanských demokratů z Prahy 13, které ČTK poskytla manažerka sdružení Věra Herzánová.

K vyloučení nebo pozastavení členství Nagyové přitom vyzvala ODS z Prahy 13 pražská regionální rada 9. srpna. Poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS) tehdy uvedla, že pokud tak ODS z Prahy 13 neučiní do dalšího zasedání regionální rady, vedení pražské ODS doporučí výkonnému výboru vyloučení Nagyové.

Již v minulosti však bylo pozastaveno např. členství exprimátorovi Prahy Pavlu Bémovi kvůli odposlechům jeho rozhovorů s kmotrem Romanem Janouškem, ovšem poté, co Bémovi nebylo nic prokázáno, se potichu vrátil do ODS zadními vrátky zpátky.

Členka ODS Nagyová je přitom stíhána kvůli korupci v případu tří bývalých poslanců ODS Tluchoře, Fuksy a Šnajdra, kteří se vzdali mandátu výměnou za výhodné trafiky ve státních a polostátních firmách, a kvůli zneužívání Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy manželky. S rozvedeným expremiérem Nečasem, který však nesložil svůj mandát ve Sněmovně a zůstal řadovým poslancem za ODS, pak v současnosti žije. A který si pro ni přijel, když ji po měsíci propustili z vazby.

Video  Exkluzivní video: Nečas skočil Nagyové do náručí  - Blesk – Jiří Krušina
Video se připravuje ...

enriko ( 24. srpna 2013 15:08 )

Tobě do zadele aby se ti rozsvítilo.

mirkazam ( 21. srpna 2013 18:11 )

Jediné řešení...kopanec s rozběhem..

itartas ( 20. srpna 2013 14:12 )

itartas ( 20. srpna 2013 14:11 )

itartas ( 20. srpna 2013 14:10 )

..ač nerada, ale musím s tebou protentokrát souhlasit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa