Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda Češky v Indii: Jel tam, aby Markétu chránil, tvrdí sousedky

Autor: op - 
21. srpna 2013
05:00

V Indii zavražděná studentka Markéta H. (†23), již podle tamní policie ubodal začátkem srpna její přítel Pavel (19), byla podle sousedů z obce na Vyškovsku příjemná dívka. Pohřeb bude mít v pátek po poledni v brněnském krematoriu.

Smuteční oznámení o tragické smrti Markéty, jejíž rodina bydlí v Heršpicích, visí i v obchodě v blízkých Nížkovicích.

„Byla to moc fajn holka. Vystudovala gymnázium ve Vyškově a pak šla na univerzitu do Prahy, kterou podle jejího tatínka měla snad letos dokončit a promovat. A v nějakém pražském divadle prý taky dělala inspicientku,“ prozradily pro Blesk.cz sousedky.

Ochránce

Podle jedné z nich jela Markéta H. do Indie za svou kamarádkou, která tam odcestovala asi týden před ní. Pavel ji prý doprovázel jako ochránce, aby nejela sama. „Ten mladík, který Markétku doprovázel, byl prý bratr té kamarádky,“ dodala ještě starší žena, která si nepřála být jmenována.

V domě Markétiny rodiny v Heršpicích v úterý odpoledne otevřel vrata její bratr. „Nezlobte se, ale rodiče nejsou doma a já o sestře nechci mluvit,“ byl stručný mladík.

Věří mu?

Další soused zase není úplně přesvědčený o vině Pavla N., který se údajně k vraždě své přítelkyně přiznal.

„Věřím tomu tak padesát na padesát. Myslím, že v Indii by se po týdnu ve strašné vazbě přiznal asi každý,“ řekl muž, který nechce uvést jméno.

jasno1 ( 22. srpna 2013 10:08 )

Přesně tak! tihle "novináři" by se měli stydět za svoji práci. Obtěžovat rodinu až doma, nemluvě o tom jak ji vyčmuchali, je to fakt ostudné a nelidské. A co si mysleli? že jim ten chudák bratr otevře, pozve je dál, ukáže jim její pokoj a udělá super exkluzivní rozhovor? Rodina na tom je určitě dost špatně a neměli by jim to ještě zbytečně zhoršovat tím, že teď všichni ví kde bydlí i jak vypadá jejich dům. Je mi z nich opravdu špatně!

lukino90 ( 22. srpna 2013 09:57 )

Lidská vulgarita a omezenost už nezná mezí. Navštěvovat rodinu zesnulé a vyzvídat po sousedech jaká byla? Úroveň této novinářské špíny je smutná a urážející, o komentářích pod článkem nemluvě. Tato tragédie je nadmíru smutná a děsivá a chce-li "autor článku" do něčeho rýpat a hrát si na reportéra či novináře, ať si zajede do Indie zjišťovat jak to bylo, ale rodině Markéty dejte pokoj. Ona ani její blízcí si zaslouží jen úctu a klid od takových pomyslných novinářů a lidských hyen! Prosím Vás nechte ji...byla to skvělá holka

janicka1978 ( 21. srpna 2013 18:09 )

Hlavně že tu všichni řešíte vraha , ale že se tu sdělují naprosto soukromé informace o pohřbu a rodině zavražděné , to nikdo neřeší. Nemají právo na to,aby se z pohřbu neudělala fraška plná senzace chtivých lidí.

zirafa ( 21. srpna 2013 12:16 )

špendlíčku, přesně!

zirafa ( 21. srpna 2013 12:16 )

deratizater: já se na to dívám stejně.....

Zobrazit celou diskusi