Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podezřelý z vraždy Češky jde do vazby: Nedávno se tam otrávilo 130 vězňů!

Autor: ljš, ČTK - 
20. srpna 2013
18:52

Otřesné podmínky, přeplněné cely, odporné jídlo a hlavně naprostá izolace vyplývající z neznalosti jazyka - to všechno čeká přinejmenším v následujících týdnech Pavla N., který se podle policie přiznal k vraždě své kamarádky Markéty v Indii. Hrozí mu přitom až doživotí!

"Soud rozhodl o uvalení vazby na českého občana, který byl zadržen po vraždě v Góa. Byl přesunut do vazební věznice v Mápuse," uvedla mluvčí Černínského paláce. "Stalo se tak po čtrnácti dnech od zadržení, což byla maximální doba pro jeho pobyt v cele předběžného zadržení," dodala. Soud k tomuto závěru podle ní dospěl na základě vyšetřování indické policie.

Právě tato věznice, která spadá pod centrální vězení Aguada, má však velmi nechvalnou pověst, a to zejména poté, co se za jejími zdmi v květnu jídlem otrávilo 130 vězňů, z nichž jeden dokonce nepřežil.

Stejně jako Pavel N. prožívá nejtěžší chvíle také rodina zavražděné Markéty. Její tělo bylo konečně přepraveno do Česka a blízcí ji tak budou moci konečně pohřbít. Tělo české turistky policisté nalezli v noci na středu 7. srpna v penzionu na pláži ve městě Kalangut v západoindickém státě Góa. Před smrtí byla podle indických médií vystavena surovému násilí a měla větší počet bodných a řezných ran. Podle policie se Pavel k činu přiznal, zvláštní však je, že není obviněn z vraždy, ale jen z trestného činu obecně.

wendydeny ( 13. září 2013 08:42 )

induco: jedu na Goa za mesic, muzes mi prosim napsat na wendydeny@seznam.cz a poradit, kde se da ubytovat a tak? Diky Wendy

induco ( 21. srpna 2013 06:28 )

Tak se do toho musim vlozit, protoze bydlim 2 roky na Goa v Indii a znam to uz jiz. Goa je jina nez Indie. Jsou tu prevazne katolici a kravy tu normalne ji...takze tak. Nejsou zly, ani nasilni, jsou spis hloupi. Jinak policie nic moc, jsou to hlupaci a pijou, takze ruku do ohne za to nedam, ze tam dostane po hube.(Ale v Cechach dostavaji po hube taky) A zrovna pekna ta veznice nebude a jidlo taky ne. Ale pozor, Goa je jednim z mala statu na tomto svete, ktera nevydava zlocince. Mluvila jsem s mistnimi a rekli mi, ze ho tak za 2 roky pusti na svobodu. Dyl ho tam drzet nebudou. Problem je v tom co ale bude delat potom. Si pekne zavaril. Bud se tu bude bincat do smrti a lezet nekdy na plazi a neopusti zemi. Ale to myslim, ze tak si zivot nepredstavoval a nevim, kde sebere penize. A nebo vycestuje, ale to se vydava nebezpeci, ze ho ceska strana zatkne, protoze jestliu to udelal - a ja myslim, ze jo - zadny nasilnici, kteri zabijeji na kazdem kroku tu nejsou - tak bude pak zavren v Cechach. takze je to dost zapeklity pripad a chlapec si tedy mel uvedomit, co v cizine vyvadi. Asi se pekne namazal a zacal na ni zarlit a vypnul mu mozek...zkazil si zivot.

cinderella1 ( 21. srpna 2013 06:03 )

To je pravda.

cinderella1 ( 21. srpna 2013 05:58 )

A proc od Turku?

babicovyjedy ( 21. srpna 2013 05:27 )

no nic moc. nezavidim. do konce zivota bejt s deseti smradlavejma cigosema v jedny posteli ...

Zobrazit celou diskusi