Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Za Pavlem, podezřelým z vraždy Markéty, jela sestra: Indická policie má nekalé praktiky

Autor: ČTK, šim - 
13. srpna 2013
12:43

Do Indie odjeli jako blízcí přátelé, společně se však nevrátí. Markéta H. (†24) byla minulý týden brutálním způsobem zavražděna a hlavním podezřelým je 19letý Pavel N. Rodina i přátelé obou mladých lidí věří, že je Pavel nevinný. Jeho sestra se dokonce do Indie vydala na vlastní pěst.

Pavel N. zůstane dalších nejméně pět dnů ve vazbě. Byl do ní dán poté, co se po několikahodinovém výslechu, během kterého se údajně zhroutil, přiznal k surové vraždě své kamarádky Markéty H.

Její tělo s mnoha bodnými ranami a zraněními, které byly následkem zmlácením před smrtí, bylo nalezeno minulý týden v nejoblíbenější turistické oblasti ve státu Goa. Na místě se našel i nůž s čepelí dlouhou 24 cm, který je vyšetřovateli považován za vražednou zbraň.

Příbuzní zadržovaného Čecha a kamarádi zavražděné dívky i jejího přítele jsou přesvědčeni, že mladík čin nespáchal. Rodina podezřelého údajně najala pro případ jednoho z nejlepších místních právníků a přátelé pořádají kvůli zaplacení právníka finanční sbírku.

"Za zadržovaným už dorazila jeho sestra, která se snaží zabránit nekalým praktikám místní policie a uvést věci na pravou míru," uvedla na internetu jedna z kamarádek Čechů figurujících v případu.

Také list The Times of India v dnešním článku zmiňuje, že podezřelého přijela podpořit jeho sestra, která prý dosud meditovala v hinduistickém ašramu na severu Indie.

snezny.levhart ( 20. srpna 2013 22:17 )

Těch případů znásilnění se v Indii sice opravdu odehrálo více, zvlášť v poslední době. Právě proto ale můžeme usuzovat, že policie se snaží postupovat nestranně a všechny případy indických násilníků, zvlášť těch skupinových orgií, končících vraždou, řešila poměrně razantně - také se jí mnohé pachatele zadařilo dopadnout a některé už odsoudit. Ke znásilněním ale dochází na celém světě, a to mi mezi lidmi, co se znají. O Indii jsem však zatím neslyšel, že by tamní násilníci některé oběti brutálně ubodali (smrtící rána do týla je dost neobvyklá u i dosti tvrdých agresorů...) - to spíš připomíná úkladnou vraždu... Ani jsem se nesetkal s tím, že by únosci někoho ubodali 19 ranami ještě před žádostí o výkupné... Při konzultaci s expertem na zahraniční bezpečnost také vyšlo najevo, že policejní mučení a nátlak se dá rozhodně očekávat spíše v islamistickém Egyptě, než moderní části Indie.

snezny.levhart ( 20. srpna 2013 21:11 )

Slavní příbuzní? Vida, nedávno jsem se podivoval, zdali média kryjí nějakého "protekčního fracka" (jejich "tolerance" k podezřelému s řadou důkazů, je v kontrastu s útočným stylem, kterým referují např. o případu z Egypta a "vině" Petra K., ačkoliv na něj egyptská jako"policie" nemá dosud jediný důkaz (!), zcela nebývalá...), a Vy naznačujete, že to asi bude fakt. Můžete být kontkrétnější?

snezny.levhart ( 20. srpna 2013 21:07 )

Najmout si nejdražšího právníka, k tomu údajně tvrdit, že policie manipuluje fakta - ale bez jediného argumentu, když k tomu sestra fakticky neřekla ani ň (pak by to asi redakce zveřejnila i pod titulkem) - tak řekl bych se chová někdo, kdo se snaží něco krýt, a nikoliv naopak objasňovat a vysvětlovat.

majojo ( 13. srpna 2013 20:54 )

Milionář z chaatrče je tak akorát boolywodskej paskvil. Proto taky dostal v Hollywoodu Oscara.

majojo ( 13. srpna 2013 20:51 )

Kamenuje se v jiných regionech.

Zobrazit celou diskusi