Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vražda Markéty (†24) v Indii: Pavlovi prodloužili vazbu, nechce nic říct!

Autor: sch, ČTK - 
13. srpna 2013
08:59

Markétu (†24) našli v indickém státě Góa brutálně ubodanou minulý týden. K vraždě se přiznal její přítel Pavel. Od té doby ale neřekl ani slovo. S vyšetřovateli nespolupracuje, proto mu prodloužili vazbu o pět dní.

Tělo 24leté české turistky našla policie minulou středu v hotelovém pokoji, který s ní sdílel podezřelý. Před smrtí byla podle indických médií vystavena surovému násilí a měla větší počet bodných a řezných ran. Devatenáctiletý Čech byl po činu objeven údajně v bezvědomí u železniční trati. Tvrdil, že ho někdo napadl.

U trati byl také nalezen 24centimetrový nůž. Podle policie jde o vražednou zbraň.

Muž prý zprvu svou vinu popíral, ale během intenzivního výslechu se podle The Times of India zhroutil. Indická média v minulých dnech s odvoláním na policejní zdroje psala, že mladík se k vraždě přiznal. Nejprve na něj byla uvalena čtyřdenní vazba, která vypršela v pondělí.

Česká republika nemá s Indií uzavřenou dohodu o vydávání občanů, která by umožnila vydání zadrženého do ČR. V případě prokázání viny může Čechovi hrozit až trest doživotního vězení.

nyxx ( 13. srpna 2013 11:09 )

Tak by mě zajímalo, co měli na myslí tím INTENZIVNÍM výslechem.

veronikabrno ( 13. srpna 2013 10:55 )

....jen tak přijde banda Indů, zavraždí M., pak nacpou do rikši P. (kolik jich asi muselo být, aby ho narvali do rikši při jeho výšce a váze a nikdo nic neslyšel)a jen tak vyhodí. Vždyť je to blbost. Už se přiznal policii, konzulovi a sestře také...Tak už nebásněte o nějaké policejní brutalitě a vynuceném svědectví, ale přemýšlejte, co si ta bestie zaslouží za trest.

aokana ( 13. srpna 2013 10:40 )

určite si vzal ... preto tam chodia mladí dovolenkovať z celého sveta ... je to centrum hippies a boli tam spolu už aj vlani

manizna ( 13. srpna 2013 10:09 )

viděl ho prý ten od rikše , ale kde je napsané , že je to pravda a mladý byl vyplašený , tak se v šoku přiznal , nevím , ale u tohoto kluka mi vražda nesedí

manizna ( 13. srpna 2013 10:07 )

to si myslím taky , nevím proč mi u tohoto kluka nesedí , že to udělal on

Zobrazit celou diskusi