Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Extrémistická nabídka pro zákazníky O2: Oblečení pro neonacisty se slevou!

Autor: shp - 
5. srpna 2013
16:15

Pořádnou ostudu si uřízla největší česká telekomunikační společnost Telefónica. Pro své zákazníky měla totiž v nabídce slevový poukaz na oblečení značky Thor Steinar, která je vyhlášená mezi neonacisty. Jakmile se vedení o přešlapu obřích rozměrů dozvědělo, nabídku okamžitě stáhlo.

„Zaměstnanec, který slevovou nabídku domlouval, o historii oděvní značky nevěděl,“ řekl mluvčí Telefóniky Hany Farghali. Sleva na nákup pro uživatele O2 byla podle něj nedorozuměním. „Již jsme to stáhli. Zaměstnanec, který domlouvá obchodní partnerství, neznal historii té značky. Omlouváme se,“ dodal mluvčí.

Nebudeme propagovat extremismus

Firma poukaz zrušila poté, kdy na případ upozornila veřejnost na sociálních sítích v předešlých dnech. Podle Farghaliho byla na webu zhruba několik dní. „Nemáme zájem propagovat jakékoliv extremistické proudy,“ dodal Farghali.

Runová symbolika

Německá oděvní značka Thor Steinar je oblíbená mezi extremisty zejména kvůli severské symbolice včetně runového písma, které si neonacisté osvojili. Samotná firma se již v minulosti od krajní pravice distancovala, ale lidé ve vedení jsou bývalí neonacisté, nebo na radikály mají stále vazby.

Nacistickoarabská značka

Kapitál společnosti, která Thor Steinar prodává, byl z části prodán do Saudské Arábie, takže řada kovaných neonacistů přestala tuto značku nosit. Latentní rasisté si v ní však hoví dodnes.

Rasistické narážky jsou na oblečení běžné

Nacistické symboly a rasistické dvojsmysly jsou přitom u Thor Steinar zcela běžné. Tričko wings má například na sobě křídla říšské orlice. Další triko zase nese nápis Save The White Continent (zachraňte bílý kontinent).

lobotom ( 19. října 2014 20:20 )

A co konkrétně je na těch tričkách závadného? Kromě těch arabů.

a.c.a.b88 ( 19. října 2014 17:18 )

akorád tuto značku vlastni arabi

camouflage ( 5. srpna 2013 17:11 )

Znám X lidí co tuto značku oblečení nosí a žádní extrémisti to nejsou. Blesk opět píše hovadiny. V o2 jsou dementi žádný mega průser to rozhodně není. Asi mají dávat poukázky na palestiny to bude v poho.

namoroman ( 5. srpna 2013 17:07 )

Bych řekl, že ty křídla "kradli" z emblému ČSD-ŽELEZNIČÁŘŮ ...

andreslawicky ( 5. srpna 2013 16:51 )

Škoda velmi pěkná trika ale kdo chce ten si ho koupí na internetu za pár korun a nápis je pěkný je to lepší nežli triko strany SPOZ které měl hradní ožrala na plavbě na své gumové jachtě tažený člunem pohunků z řad hradní ochranky

Zobrazit celou diskusi