Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ostrý zátah na šmejdy: 4 české prodejce zatkli na Slovensku! A zabavili jim zboží

Autor: Nový Čas, lm - 
17. července 2013
18:55

Českým šmejdům už se ve vlasti asi příliš nedaří. A tak rozšiřují své pole působnosti i na Slovensko. Jenže tam se s nimi nepárají, z poslední předváděčky je vyvedla rovnou policie!

Čeští šmejdi přijeli zkusit své štěstí do slovenského městečka Pezinok blízko Bratislavy. Důchodcům v restauraci nabízeli parní čističe, soupravy pozlacených hrnců a další "supervýhodné" zboží za ceny v rozmezí stovek až tisíců eur! Předváděcí akce ale neskončila tak, jak by doufali.

Poté, co akce skončila, konfontovali prodejce reportéři Nového Času. Šmejdi se novinářů zalekli a zamkli se před nimi v restauraci. Později dokonce zbaběle utekli a nechali jimi předváděné zboží v restauraci. Když se po hodině pro spotřebiče vrátili, už na ně čekala policie. Po několikahodinovém výslechu je policisté pustili.

"Pověřený příslušník zahájil trestní stíhání ve věci přečinu poškozování spotřebitele. Obviněna nebyla dosud žádná osoba. V souvislosti s prodejem produktů vzniklo podezření, že byla naplněna skutková podstata trestného činu. Vyšetřování musí prokázat, zda se informace o prodávaném zboží zakládaly na pravdě," konstatovala bratislavská krajská policejní mluvčí Petra Hrášková.

Z důvodu vyšetřování tak policisté šmejdům zabavili nabízené zboží. To bude podrobeno znaleckému zkoumání.

 


604586155 ( 15. března 2016 09:17 )

VÝZVA: Každý, kdo máte doma jakoukoli "šmejdí kupní smlouvu" - prosím nebojte se, nestyďte se, a zašlete nám její sken či kopii (+ kontakt na vás). Sbíráme konkrétní důkazy o tom, kolik konkrétní "šmejdí firmy" vyinkasovaly peněz. Doba se mění a "šmejdi budou možná muset i "dodaňovat" svoje "poctivé zisky" .... Kontakt: DETEKTIVNÍ FIRMA s.r.o.,Na Průhoně 3412, 276 01 Mělník, email:detektivnifirma@post.cz, nebo volejte: 604 586 155. S pozdravem, za DF: Zbyněk Prousek. Čím více smluv - tím lépe.

604586155 ( 15. března 2016 09:08 )

Pomáháme obětem „Šmejdů“ - dokumentujeme jejich činnost. Zbyněk Prousek: Máme za to, že daňové úniky z praktik Šmejdů a důsledky jejich mimořádně nekalé či protiprávní činnosti mají velkou společenskou nebezpečnost. Jsme názoru, že šmejdi v masce nejrůznějších právnických osob svoji činností vykazují znaky organizované zločinecké skupiny, a jejich hospodářská trestná činnost je mimořádně flexibilní a rozsáhlá. Spolupracujeme s mnoha podvedenými či poškozenými a s lidmi, kteří stopování nekalé činností šmejdů prostě jen pomáhají. Kdo nám chce v naši práci jakkoliv pomoci, piště na email: detektivnifirma@post.cz, nebo volejte: 604 586 155.

zadnice ( 18. července 2013 09:09 )

Slováci jsou jiní kofři i ve vedení státu!!! Kam se na ně hrabe ta "naše" politická "smetánka" zlodějská!!!!!!!!

milofr ( 17. července 2013 21:49 )

no tak slováci to vyřešili rychle ale u nás se s tím nedá nic dělat, holt šmejd ke šmejdovi sedá, to myslím naše zákonodárce a ty zloděje z těch akcí

babicovyjedy ( 17. července 2013 20:16 )

duchodce? ja taky

Zobrazit celou diskusi